1. Ergenekon davası yeniden başlıyor

27'si tutuklu 96 sanığın yargılandığı '1. Ergenekon' davasına bir aylık aradan sonra bugün devam edilecek.

130. duruşması yapılacak olan davada bugüne kadar yaşanan bazı gelişmeler şöyleydi:

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davayla birleştirilen ve aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Danıştay sanıkları Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 96 sanığın yargılandığı birinci ‘Ergenekon’ davasına bir aylık aradan sonra bugün devam edilecek. 130. duruşması yapılacak olan davada bugüne kadar yaşanan bazı gelişmeler şöyleydi:

* 40 tutuksuz sanıktan 37’sinin savunmaları tamamlandı. İlhan Selçuk ve avukat Fuat Turgut ile aranan Saipir Debzlelvidze’nin savunması alınamadı.

* Ankara görülen, Vatanseverler Birliği Derneği (eski adıyla Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği) Genel Başkanı Taner Ünal ile derneğin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali’nin, ‘Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği’ iddiasıyla yargılandığı dava, fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle bu dosyayla birleştirildi.

* Mahkemenin talebi doğrultusunda savcılığın gönderdiği yazıda, Tuncay Güney’in, ‘Ergenekon’ soruşturmasının firari şüphelisi olduğu belirtildi. Kanada adli makamlarınca görüşmede bulunulan Güney’in ise ifade vermeyi reddettiğine ilişkin yazı da soruşturmayı yürüten savcılık tarafından mahkemeye sunuldu.

* Abdullah Öcalan’ın da dava dosyası mahkemeye geldi. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, TBMM Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı ‘Susurluk kazası’ ile ilgili rapor ve ek belgeleri mahkemeye gönderdi.