Yazar Dinçer Sezgin hayatını kaybetti

Radikal gazetesi yazarları Dinçer Sezgin hayatını kaybetti.

Eşi 60 yaşındaki Nevzat Sezgin ile birlikte yaşayan Radikal Gazetesi yazarlarından Dinçer Sezgin, yaklaşık 1 ay önce fenaşınca Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Nöroloji Servisi'nde tedavi altına alınan Sezgin, bugün saat 18.00 sıralarında, hayatını kaybetti. Sezgin'in ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri eşi Nevzat Sezgin'e taziye ziyaretinde bulunurken, yarın (çarşamba) ikindi namazına mşteakiben kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.
1939 yılında İzmir'de dünyaya gelen Dinçer Sezgin, Çanakkale Öğretmen Okulu ve Eğitim Enstitüsü- Edebiyat Bölümü'nü bitirdi. Dokuz yıl edebiyat öğretmenliği yapan Sezgin ardından TRT'de, 28 yıl boyunca prodüktörlük, spikerlik gibi görevlerde bulundu, yaklaşık bin beş yüz program yayınladı. Sezgin'in "Tekerlemeler" adlı ilk yazısı 1959 yılında Türk Dili dergisinde yayımlanırken, Varlık, Türk Dili, Gösteri, Oluşum gibi birçok edebiyat dergisinde şiir, öykü ve yazıları yayınlandı.
Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl, Milliyet gazetelerinde de yazarlık yapan Sezgin son olarak Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu.