İngilizce öğretmeni 5. kattan atlayarak intihar etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İngilizce öğretmenliği yapan 31 yaşındaki Gamze Ay, çocuğunun velayetinin ayrıldığı eşine verilmesi üzerine bunalıma girdi ve beşinci kattan atlayarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Dumlupınar İlköğretim Okulunda İngilizce öğretmenliği yapan 31 yaşındaki Gamze Ay, 3 yıl evvel boşandı. 5 yaşında kız çocuğunun velayetinin babasına verilmesi üzerine bunalıma giren ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Ay, Hamidiye Mahallesi Sakarya Sokağı'nda ikamet ettiği apartmanın 5. katındaki dairesinin balkonundan atlamaya yeltendi. Dayısı Üstün Öz, balkona gelerek, yeğenini intihardan vazgeçirmek istedi.

Öz, kendisini dinlemeyerek balkondan atlamak için harekete geçen genç öğretmeni yeleğinden tuttu. Yeleğin ve üzerindeki eşofmanının sıyrılmasıyla balkondan düşen genç öğretmen hızla yere çakıldı. Olayı fark edip evin kapısını kırarak içeri giren sokak sakinleri de genç öğretmeni kurtarmaya yetişemedi. Olay yerine gelen 112 ambulansı ile Devlet Hastanesine kaldırılan Gamze Ay kurtarılamadı.

Ay'ın intihar ettiğini öğrenen Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Çetinkaya ve Özer Yılmaz ile Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bülent Toplu hastaneye gelerek bilgi aldı. Toplu, intihar eden öğretmenin çok sevecen ve hayatla barışık biri olduğunu, 3 yıl önce boşanması üzerine psikolojik tedavi gördüğünü, intihar edecek son kişinin o olduğunu söyledi.