Kumtel A.Ş Van'a yatırım yapacak

Vanlı iş adamı Andan Yörük, Kumtel A.Ş.'den Van'a yatırım yapacağına dair söz aldı.

Ankara, Kırıkkale, Nevşehir ve son olarak Kayseri'yi ziyaret eden 100 kişilik Vanlı iş adamı grubu, burada 120 bin metrekare alan üzerinde iki bin çalışanı ile faaliyet gösteren Kumtel A.Ş.'nin fabrikasını gezdi. İş adamı Adnan Yörük öncülüğündeki Vanlı iş adamları, Kumtel A.Ş. gibi iki firmanın Van'da yatırım yapması halinde hiç kimsenin işsiz kalmayacağını vurguladı. Kumtel A.Ş.'nin fabrikasındaki incelemelerinin ardından Kumtel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köseoğlu ile bir toplantı düzenleyen Vanlı iş adamları, kente yatırım için destek istediler. Burada konuşan Mustafa Köseoğlu, Türkiye'nin her iline eşit baktıklarını belirterek, “Van'a bir yatırım yapın diyorsunuz. Kumtel A.Ş. olarak hepinizin huzurunda söz veriyorum, mayıs ayında Van'a geleceğim. Van'da organize sanayi bölgesini (OSB) gezerek uygun koşullar oluştuğu takdirde doğunun incisi Van iline bir yatırım yapmaya çalışacağız.

Çünkü Türkiye'nin her tarafında yaşayan insanlar bizim insanlarımızdır. Halkımıza iş istihdamı sağlamak bizlere onur verir” şeklinde konuştu.
Vanlı İş adamı Adnan Yörük ise, iş ihtiyacı olan insanlara iş istihdamı sağlamanın her kişinin harcı olmadığını belirtti. Yörük, “Mustafa Köseoğlu, bugün burada bizim aramızda ve onun deneyimlerinden yararlanmaya çalışacağız. Mustafa Bey, sadece fabrikada yaklaşık iki bin kişiye iş imkanı sağlamış bulunmaktadır. Bunun bayi ve esnaf ayağını sayarsak yaklaşık on bin insan demektir. Bugün burada doğu batı kaynaşması olmuştur. Demokratik açılımın çok konuşulduğu bu günlerde, bu salonda ekonomik açılım olmuştur. Ne mutlu bizlere ki, batının birçok ilinde bulunan insanlarla bir araya gelerek ekonomik açılımı konuşuyoruz” şeklinde konuştu.