Charles Taylor'dan Naomi'ye pırlanta

Liberya'nın eski devlet başkanı Charles Taylor,Ünlü Model Naomi Campbell'a pırlanta hediye etmiş..!

Liberya'nın eski devlet başkanı Charles Taylor, Sierra Leone'deki gerillalara silah almak için taşıdığı pırlantalardan birini süpermodel Naomi Campbell'a hediye etmekle suçlandı. Savaş suçuyla yargılanan Taylor muhaliflerinin kafasını kestirmekle ünlenmişti.

Hollanda'nın Lahey kentinde Sierra Leone için kurulan özel mahkemenin savcısı Brenda Hollis, Charles Taylor'ı, 1997'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Nelson Mandela tarafından düzenlenen bir akşam yemeğinden sonra ünlü mankenin odasına irice bir pırlanta göndertmekle suçladı ve "Yemekten sonra, Güney Afrika'dan getirdiklerinizden irice bir pırlantayı vermek üzere adamlarınızdan birini Naomi Campbell'in odasına gönderdiniz" dedi.

Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen Charles Taylor'ın "bu tamamen gerçek dışı" diye bağırmasına rağmen suçlamalara devam eden savcı, "Naomi Campbell'a gönderdiğiniz bu pırlanta Sierra Leoneli cuntasından aldığınız pırlantalardan biriydi öyle değil mi" diye sordu. Taylor ise bu kez "Tamamen saçma" yanıtını verdi.

İddia makamına göre, Charles Taylor, Eylül 1997'de Sierra Leone'den aldığı pırlantaları silahla değiş tokuş etmek ya da satmak için Güney Afrika'ya gitti. Mandela'nın düzenlediği yemekte Mia Farrow ve Quincy Jones gibi ünlü isimlerin de bulunduğu ve Naomi Campbell'ın kendisine hediye edilen pırlantadan Mia Farrow'a söz ettiği belirtiliyor. Taylor, komşu ülke Sierra Leone'deki Birleşik Devrimci Cephesi (RUF) isyancılarını, pırlanta karşılığında silah ve mühimmat temin ederek el altından yönetmekle suçlanıyor. Liberya'da 1997'de devlet başkanlığına seçilen 62 yaşındaki Charles Taylor 2003'te devrilmişti.