'AK Parti'nin amacı bölücülüğü siyasallaştırmak'

İçişleri Bakanı Vecdi Gönül'ün yaptığı konuşmaların içinin 'boş' ve 'anlamsız' olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 'Bunların amaçları bölücülüğü, siyasallaştırmaktır. PKK'ya af getirmektir. İmralı canisine af getirmektir. Bunların nihai amaçları budur' dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Muğla'ya geldi. İlk olarak il parti binasını ziyaret ederek parti üyeleriyle bir araya gelen Vural, 7 Kasım 2010 tarihinde seçim olacağını ileri sürerek, bu tarihin milletin kaybolan yılları olmaması için uygun bir seçim zamanı olduğunu düşündüklerini söyledi. Vural, "Ülkenin şu an kurumların bu kadar çatıştırıldığı, insanların içine fitnelerin sokulduğu bir ortam içerisinde bu vatandaşlarımızın tekrar bunların iradesini teslim etmenin bedelini kendileri ödeyeceği için MHP olarak, AKP'den kurtulmanın vakti geldiğini düşünüyoruz. Bu milletimizin ödediği bedeller üzerinde sırça köşklerde oturup milletini unutan siyasetçilerin devrinin kapanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu devir kapamalıdır, eskimiş bir siyaset modelidir." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iplerini pazara çıkarmaya kararlı olduğunu belirten Vural, "Takke düşecek, kel görünecektir. MHP olarak bundan sonra Anadolu'nun her yerinde vatandaşlarımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. AK Parti'nin asıl amacının bu milletin 'Türk' milletidir ibaresini anayasadan çıkarmak olduğunu iddia eden Vural, "Bu süreleri milletimize hazmettirmek için yapıyorlar. Müslüman mahallesine salyangoz satmaya çalışıyorlar. Bu milletin Türk milli kimliğini ortadan kaldırmanın peşindeler. Türk milletinin ulus devlet yapısını gevşetmek için hedefleri ve amaçları var. Bunları hangi ölçüde gerçekleştirebilecekler, başbakan bunu açıklamıştı; 'hazmede hazmede, hazmettire hazmettire' önce kendisi hazmediyor, ondan sonra milletimize hazmettirmeye çalışıyor. Anayasa değişikliğinde aradığı hedef budur. Onun dışındaki fasa fisodur." şeklinde konuştu.

"Asıl oyunları Habur'da devlet töreniyle yapılan açılım merasimini kurdela töreniyle bu millete hazmettirmektir" diyen Vural, niyetlerinin hayır olmadığını ve akıbetinin de hayır olmayacağını savundu. Vural, AK Parti hükümetinin Anayasa'da ne gibi bir değişiklik yapacaklarını söylemediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Bu nasıl İçişleri bakanıdır? Bundan önce anayasa değişikliği yok gündemimizde diyordu, şimdi var diyor. Bunlardan bakan mı olur? Devlet yöneticisi mi olur? Dün söylediğini bugün inkâr eder. Bugün söylediğini de yarın inkâr edecek. Kime güveneceğiz biz? Devlet adamı dediğin, adam gibi sözünü söyler, söylediği sözde de durur. Bunlar bir taş atıyor kuyuya hepimiz hep yerden çıkarmaya çalışıyoruz. Bunların attığı taşları, kuyudan çıkarmakla meşgul olurken, bunlar milletimizi aldatıp kandırıyorlar."

Vural, AK Parti hükümetinin Anayasa'nın değişmesiyle ilgili somut adımlar getirmeleri durumunda, değişiklikler üzerindeki görüşlerini yetkili kurumlarla değerlendirerek kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı'nın yaptığı konuşmalarının içinin 'boş' ve 'anlamsız' olduğunu vurgulayan Vural, "Somut adımlar atıldığı zaman görüş ve düşüncelerimizi paylaşırız. Amaç bölücülüğü, siyasallaştırmaktır. PKK'ya af getirmektir. İmralı canisine af getirmektir. Bunların nihai amaçları budur. Milletimiz Habur'da azdan çok anlamıştır. Bu hafıza çivimizi her zaman muhafaza etmemizde fayda vardır." diyerek sözlerini tamamladı.