İş aramak için evden ayrılan kız bulundu

Gaziantep'te 10 gün önce iş aramak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan genç kız, polisin hassas çalışmaları sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre 10 gün önce sekreterlik yaptığı şirketten ayrılan Havva Yaşar (26), 5 Ocak günü iş aramak için evden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Kızlarından haber alamayan Yaşar ailesi polise başvurarak kızlarının bulunmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri genç kızın son yaptığı telefon görüşmelerini tespit etmeye çalıştı. Bu sırada daha önce kullanılan cep telefonunu da takibe alan polis genç kızın İzmir'de olduğunu tespit etti.

Tespit edilen adrese giden polis genç kızı burada buldu. Kendi isteğiyle evinden ayrıldığını söyleyen genç kıza polis, ailesinin merak ettiğini ve evine dönmesi gerektiğini söyledi. Polisin ikna ettiği genç kız İzmir'de bulunan ablasına teslim edildi.

Havva Yaşar'ın ablası Gizem Yaşar, olayın yaşandığı günden itibaren polisin büyük bir çaba içinde kız kardeşinin bulmaya çalıştığını belirterek, "Polise müracaat ettikten sonra kız kardeşimin bulunması için her türlü çalışmanın yürütüleceği bize söylendi. Bizde polisimize güvenerek sonuç bekledik. Çalışmaları yürüten Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takip sonucunda kız kardeşimin yerini tespit ettiler. Daha sonra bulunan kardeşim İzmir'deki ablama teslim edildi" dedi.

Kız kardeşinin hayatından endişe etmeye başladıkları sırada bulunduğunu ifade eden Gizem Yaşar, "Umutlarımız giderek tükenmişti. Özellikle annem artık dayanacak durumda değildi. Hepimiz kız kardeşimin hayatından endişe ediyorduk. Ancak Emniyet Müdürlüğü tarafından bize verilen mutlu haber hepimizi sevindirdi. Üzücü bir olay yaşanmadan kız kardeşimi bulan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.