Otokar küçük ve orta boy otobüste pazar lideri oldu

Otokar, yüzde yüz Türk mühendisliği ile ürettiği Doruk ve Sultan markalı otobüsleri ile 2009 yılında küçük ve orta boy otobüs pazarının lideri oldu.

Otokar küçük ve orta boy otobüste pazar lideri oldu
  Otokar , Otomotiv Sanayi Derneği ( OSD ) verilerine gö ; re 2009 yılında 734 adetlik satış gerç ; ekleştirerek yü ; zde 40 ' ın ü ; zerinde pazar payı elde etti ve yılı , kü ; ç ; ü ; k ve orta boy otobü ; s segmentinin pazar lideri olarak kapattı . Ç ; ağdaş ve modern yolcu taşımacılığı amacıyla ü ; retilen Otokar ' ın Sultan ve Doruk marka otobü ; sleri , mü ; şterilerinin beklentilerini karşılayarak , en ç ; ok tercih edilen otobü ; sler olarak ilk sıraya yerleşti .

Otokar Genel Mü ; dü ; rü ; Serdar Gö ; rgü ; ç ; , Otokar ' ın 47 yıldır Tü ; rk otomotiv sektö ; rü ; iç ; in ilklere , ö ; nemli projelere imza attığını belirtti . Gö ; rgü ; ç ; , kü ; ç ; ü ; k ve orta boy otobü ; s pazarında 2009 yılını lider olarak kapatmalarının sevindirici ve gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti ve liderlik koltuğuna oturabilmek iç ; in ç ; ok ç ; alıştıklarını ifade ederek , ' Otokar olarak 2002 yılında Sultan , 2007 yılında da Doruk otobü ; slerimizi ü ; retmeye başladık . Bu sü ; reç ; te , mü ; şterilerimizin beklentilerini ve taleplerini iyi analiz ettik ve araç ; larımızı onların memnuniyetini ö ; n planda tutarak ü ; rettik . Dü ; nyada ve Tü ; rkiye ' de sektö ; rü ; mü ; zde ö ; nemli ö ; lç ; ü ; de daralmaların yaşandığı 2009 yılında ise biz Ar-Ge yatırımlarımıza devam ettik ve ü ; rü ; n ailemizi genişlettik . Ar-Ge ve mü ; hendislik kaynaklarımız ve gü ; cü ; mü ; z ile ü ; rü ; nlerimizi geliştirirken kullanıcı ihtiyaç ; ve beklentilerini her zaman dikkate aldık . Araç ; larımızı Tü ; rkiye şartlarına uygun ü ; rettik . Bö ; ylelikle araç ; larımızı kullanan mü ; şterilerimizi en ö ; nemli referanslarımız olarak konumlamış olduk . Gerç ; ekleştirdiğimiz bağımsız araştırmalarda da bu ç ; alışmalarımızın sonuç ; larını gö ; rü ; yoruz . Bu araştırmaların sonuç ; larına gö ; re mü ; şteri memnuniyeti en yü ; ksek marka Otokar . Elbette bu sü ; reç ; te satış ekiplerimiz , bayi ve yetkili servislerimizin de katkısı bü ; yü ; k ' dedi .

Gö ; rgü ; ç ; , Otokar olarak 2009 yılında kü ; ç ; ü ; k ve orta boy otobü ; s pazarında lider olmalarının yanı sıra dolmuş minibü ; s pazarında da 320 adetlik satış ile pazar liderliği pozisyonunu koruduklarını sö ; yledi .