Ergenekon'un temeli olan tutanak sahte

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Partisi'nin grup toplantısında hükümeti hedef alan açıklamalarda bulundu.

  Deniz Baykal partisinin grup toplantısında yaptığı aç ; ıklamaların satır başları sö ; yle :

ZAMLAR ANAYASA ' YA AYKIRI

Milletin ü ; mü ; ğü ; nü ; sıkmaya yö ; nelik bir politika zamları ile Tü ; rkiye ' yi kuşatmaya başladı . Hü ; kü ; met sigaraya zam yaptı . 5 , 5liralık marlboro 7 , 5 ' a ç ; ıktı . Bazı şirketler zam yapmadı . Bunu gö ; rü ; nce maliye bakanı dedi ki kendinize gelin dedi . Tü ; rkiye ' de sigarayı artırmayı uygun gö ; rmeyen şirketlere Maliye Bakanı zam yaptırdı . Fiyat dikte ediyor . Anayasa ' ya da aykırı , fiyat uygulamalarına da aykırı . 2010 yılı hü ; kü ; metin tü ; tü ; n konusunda yaptıkları ile kendini gö ; sterdi . Yerli tekelcileri copluyor yabancı tekellere ise daha ç ; ok zam yapın diye baskı yapıyor .

AKP YOKSUL SAYISINI ARTIRDI

Gerç ; ekten son dö ; nemde sıkıntılar inkar edilemez nitelik kazandı . Bugü ; n gelinen noktada finansal zorunluluklar vardı . Tü ; rkiye ekili alanların 2 milyon hektarını tarım dışına ç ; ıkardı . Bir talan alanı rant alanı olarak ikamesi mü ; mkü ; n olmayan tarım arazisi iktidarın rant alanına kurban gitti . 1 , 04 milyon kü ; ç ; ü ; kbaş hayvan varlığı ortadan kalktı . Tü ; rkiye ' de tarımda ç ; alışan insanların yü ; zde 31 ' i yoksulluk sınırının altında yaşar duruma gelmiştir . AKP yoksul sayısını artırdı . Bunun altında AKP ' nin tarıma verdiği zarar yatıyor . Kendileri yasa ç ; ıkardığı halde GSMH iç ; inde sadece ufak bir deşiklik yapıldı . Yani yü ; zde yarımın altında destekler inmiştir . Tü ; rkiye ' deki tarımın ne halde olduğu ortadadır

Ü ; LKEYE SAHİP Ç ; IKMAK LAZIM


Tü ; rkiye inşallah yeni bir başlangıç ; yapacak . Yeni bir iktidar yeni bir dö ; nem gelecek . Bö ; lgenin barışına en bü ; yü ; k katkıyı sağlamak iç ; in hazırlanan gö ; zbebeği GAP projesi iç ; in hü ; kü ; met elinden geleni yapmamaktadır . 1979 yılında milli gelirden alınan pay yü ; zde 8 , 2 iken 2001 ' de 7 , 7 ' ye dü ; ştü ; . Bu sorunların altında nasıl bir ekonomik ç ; arpıklık ç ; ıkacağı ortadadır . O bö ; lgeye sahip ç ; ıkacaksan demokratik aç ; ılım değil GAP aç ; ılımı yap . Tü ; rkiye işsizliği yenmek iç ; in yeni bir kalkınma politikası geliştirmek zorundadır . Tü ; rkiye işsizi sahiplenen bir politika ortaya koymak zorundadır . Rekabet ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; ortaya koymasına fırsat verecek kur politikaları denetimine ihtiyaç ; var . Ö ; yle bir kalkınma olacak ki ithalatı değil ihracatı artıracaksın . Ekonomi şişmiş gö ; zü ; kebilir ama insanlar işsiz kalır . Tü ; rkiye ' ye sahip ç ; ıkmak lazım . Turizme eğitime ö ; zel ö ; nem vereceksiniz . Mesleki eğitimi ö ; nemseyeceksiniz . Tü ; rkiye ' nin turizm potansiyelini destekleyeceksiniz . Mali kaygının ü ; retimi engellemesine izin vermeyeceksiniz .

ERGENEKON ' UN TEMELİ OLAN TUTANAK SAHTEDİR


Ç ; alışan insanların ü ; zerinde bü ; yü ; k yü ; k var . Bunu azaltacaksın . Teşvik politikaları ile başarıları cezalandırmayacaksınız . Tü ; rkiye ' nin sorunları ile ilgili biz ne yapacağımızı nerede ne yapacağınızı biliyoruz . Ü ; mraniye baskınında elde edilen silahlarla ilgili gelişme ç ; ıktı . Anlaşıldı ki Ü ; mraniye ' deki olay ile ilgili tutanak karakolda tutulmuştur . Ergenekon ' un temeli olan tutanak sahtedir . Geç ; enlerde Yargıtay Başkanı yangın bü ; yü ; yor hukuk artık ö ; zgü ; r değil derken AKP karşıtlığı ile mi sö ; ylü ; yor . Şimdi bu insan gelinen noktada yangın var diye feryat ediyorsa . Yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyorsa bunu sahip ç ; ıkmak hakkımız değil midir? Yargıtay Başkanı ' nın yangın var demesi yetmiyor mu ne bekliyor başbakan daha? '

YARGITAY ' A ATAMA PAZARLIKLA YAPILMAZ

Milyonlarca insan Yargıtay ' a gidiyor . Milyonlarca dosya . Yargıtay yeterli gelmiyor . Yargıtay ' a ü ; ye atanmıyor . Pazarlık yapıyorlar kulislerde . Yargıtay ' a atama pazarlıkla yapılmaz . Senin atayacağın insan hangi okuldan mezun yeteneği ne? Başbakan ' ın esip gü ; rlemesi boş laf . Polemiği bırak HSYK ü ; yelerini seç ; . Genelkurmay Başkanı bize karşı saldırı psikolojik hareket var dedi . Soruyoruz şimdi kim var ne var . Belge dediler fotokopi ç ; ıktı . Islak imza dediler . Kim inceleyecek . İstanbul ' da Adli Tıp ' tan yarım yamalak karar ç ; ıktı . Ankara ' daki mahkeme belgeyi istedi . Gö ; nder ben gö ; ndereyim dedi .

TSK RENCİDE OLUYOR


Bir suikast iddiası oldu . Mahkeme itibar etmedi ama haftalardır kozmik odada arama devam ediyor . Tü ; rkiye ' de gerç ; eklerin peşinde miyiz yoksa iddia ve iftiralar ortaya atıp ü ; lkeyi karıştırmaya mı ç ; alışıyoruz . Ortada bir itham bir şü ; phe var . İtham ve şü ; phenin hedefi kurum haline gelmeye başladı . Bunların muhatabı olanlar bunu rahatç ; a karşılayabilirler . Ama TSK bu ithamdan rencide olmaktadır . Bu işlerin bir amacı var bunun faturasını kurumlar ö ; dü ; yor . Yaptığı iddia doğru ç ; ıkması hesabını da onlar ö ; deyecek .

İPOTEĞE HAYIR DİYEN BİRİLERİ Ç ; IKACAK


Dursun Ç ; iç ; ek ' e yapılanlar ne oldu? Bu kabul edilebilir mi? Ne oldu? Bir toplumda bir haksızlık yapılır ve toplumun tü ; mü ; susarsa o toplum bu haksızlığa layıktır . Herkesi susturabilirsin ama bu toplumda ipoteğe hayır diyecek birileri ç ; ıkacaktır . Tü ; rkiye demokrasiye gidiyormuş . Bu nasıl demokrasi . Yargı mı Tü ; rkiye ' de demokrasi ö ; nü ; ndeki engeldi . Yargıyı susturup demokratikleşme nasıl iddia edilir . Anayasa değişikliğinde yargının beynini yani HSYK ' yı değiştirme isteği var . Tü ; rkiye demokrasiye gidiyor diyen ç ; ok uzman arkadaşlarıma soruyorum . Tü ; rkiye ' de siyasetç ; ilerin hakimler savcılar yü ; ksek kurulunu oluşturmasının bir yansıması olarak nasıl değerlendiriyorlar .

İKTİDAR KOMPLOCU

Gazetenin genel yayın yö ; netmeninin işine son verilmesine Başbakan mı karar veriyor? Sonra Yargıtay başkanının yangın var sö ; zü ; ilk sayfaya giremiyor . Bu gidişat karşısında ç ; are millettir . Bu gidişatta tek ç ; ö ; zü ; m milletin kendisidir . İktidar herkesi susturabilir herkesi diz ç ; ö ; ktü ; rebilir . Nereye kadar millet onlara yeter deyinceye kadar . Bir sü ; reden beri başbakan bu erken seç ; im nerden ç ; ıktı deyip kıyameti koparıyor . Millet artık rahatsız erken seç ; iminin konuşulması nedeni bu . Tü ; rkiye ' nin sorunu iktidarın komplocu olmasıdır . Bu arada bir sü ; rü ; insan ızdıraplar yaşıyor .