Saçan: İspatlasınlar, kendimi Taksim'de asarım

Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan, Veli Küçük'ün mafyanın uzantısı ve Susurluk'un askeri kanadı olduğunu söyledi.

Saçan: İspatlasınlar, kendimi Taksim'de asarım
  Silivri ' de gö ; rü ; len İkinci ' ' Ergenekon ' ' davasının 29 . duruşmasında İstanbul Organize Suç ; larla Mü ; cadele eski Şube Mü ; dü ; rü ; Adil Serdar Saç ; an ve eski Ö ; zel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ' in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı .

Duruşmada savunma yapan Serdar Saç ; an , 1978 yılında girdiği polis kolejinde bir yıl sonra Atatü ; rkç ; ü ; lü ; k Faaliyet Kolu ' nu kurduğunu aynı kolu daha sonra Polis Akademisi ' nde de kurduğunu anlattı .

Saç ; an , Emniyet Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyü ; rek , Zirve Yayınevi saldırısı sırasında Malatya ' da gö ; revli Emniyet Mü ; dü ; rü ; Ali Osman Kahya ve Emniyet Mü ; dü ; rü ; Mustafa Sağlam ' ın 1980 yılında koleje atandıklarını ve ' ' Fethullahç ; ı yapılanmayı başlattıklarını ' ' ileri sü ; rdü ; .

' ' Fethullahç ; ı olmadığı iç ; in akademiyi birincilikle bitirmesine rağmen kendisini yurt dışına gö ; ndermediklerini ' ' iddia eden Saç ; an , emniyette gö ; rev yaptığı yerleri ve ç ; alışmalarını anlattı .

Saç ; an , ' ' Sağcı , solcu ve Fethullahç ; ı olmadığını ' ' ifade ederek , şeceresinin 50 yıldan beri devlette kayıtlı bulunduğunu , ' ' Cumhuriyet ' e karşı yapılacak her tü ; rlü ; karşı devrimin karşıtı olduğunu ' ' sö ; yledi .

TUNCAY GÜ ; NEY ' İN GÖ ; ZALTINA ALINMASI


Saç ; an , savunmasında eski Vali Kutlu Aktaş ' ın tavsiyesiyle 1998 yılında İstanbul Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; kurduğunu , 5 yıl iç ; erisinde 476 suç ; ö ; rgü ; tü ; ne yö ; nelik operasyon dü ; zenlediğini anlattı .

Bu dö ; nemde mafyayla uğraştığını , 69 faali meç ; hul cinayetin aydınlandığını belirten Saç ; an , bu davada yargılanmasının nedenlerine ilişkin şu iddialarda bulundu : ' ' 1999 ' da Adnan Hocacılar operasyonu DGM Başsavcılığının yazılı emriyle yapıldı . BİT ve Albayraklar operasyonu DGM Başsavcılığının emir ve talimatıyla yapıldı . Başbakanın Meclis ' teki dokunulmazlığının kaldırılmasını bekleyen dosyalarının altında benim imzam var . Gebze Belediyesi ' ndeki yolsuzluklarla ilgili yapılan operasyonda belediye başkanı tutuklanmıştı . 2000 yılında da Hizbullah operasyonunu başlatan kişi benim . 2001 yılı ise benim iç ; im ö ; nemli bir sü ; reç ; . Ö ; nce Tuncay Gü ; ney ve Ü ; mit Oğuztan iç ; in ç ; alışma izni aldım . Temmuz ayında Fethullahç ; ılarla ilgili ç ; alışma izni aldım . Benim burada olmamın sebebi bunlardır . ' '

Saç ; an , Asayiş Şube tarafından gö ; zaltına alınan Tuncay Gü ; ney ' in 2 Mart 2001 yılında organize şubeye gö ; nderildiğini hatırlatarak , sorguda İstihbarat Şube ' de gö ; revli Hakan Ü ; nsal Yalç ; ın ve kendi yardımcısı olan Ahmet İhtiyaroğlu ' nun bulunduğunu , sorguyu gö ; rü ; ntü ; lü ; olarak kayda aldıklarını anlattı .

Gö ; rü ; ntü ; kaydının işkence iddialarına karşı aldıkları ö ; nlem olduğunu vurgulayan Saç ; an , tü ; m sorguların video kayıtlarının İstihbarat Şube tarafından yapıldığını , kasetlerin ç ; oğalttıktan sonra kendi şubelerine gö ; nderildiğini belirtti .

KAMU GÖ ; REVİ YAPTIĞIM İÇ ; İN CEZAEVİNDEYİM


Saç ; an , Tuncay Gü ; ney ' in bir takım iddialarda bulunduğunu dö ; nemin İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ' e aktardığını , Engin ' in ' ' beyanlarını tespit edin , inceleyelim ' ' dediğini , daha sonra bu kapsamda savcılıktan ç ; alışma izni aldıklarını ifade etti .

Soruşturma izni verilirken konu kendi şubelerini ilgilendirmediği iç ; in ciddi anlamda problem ç ; ıktığını belirten Saç ; an , şö ; yle devam etti : ' ' Biz organize suç ; lar şubesiyiz . Gö ; revimiz mafya ile mü ; cadele . Gü ; ney ' in anlatımlarında Veli Kü ; ç ; ü ; k ve grubunun dışında her şey var . Veli Kü ; ç ; ü ; k ve Sedat Peker arasında ilişki olduğuna yö ; nelik duyum vardı . İstihbarat Şube , ' Susurluk ' un askeri kanadını ç ; ö ; kerteceğiz ' dedi . İstihbarat Şube ' den bizim ö ; nü ; mü ; ze gelen dosya bu . Biz Susurluk ' un askeri kanadını ç ; ö ; kertmek iç ; in bu işe girdik . Yeşil ile ilgili ç ; alışmalar vardı . Eğer Yeşil yakalansaydı 2001 ' de Susurluk ' un askeri kanadını ç ; ö ; kertecektik . Bunun Susurluk ' un askeri kanadı ile ilgisi yok . Veli Kü ; ç ; ü ; k grubu ile Fethullah Gü ; len grubunun ç ; atışması arasında kalan Adil Serdar Saç ; an . Ben kamu gö ; revi yaptığım iç ; in cezaevinde yatıyorum . ' '

Saç ; an , Veli Kü ; ç ; ü ; k ve grubunun şemasının kendi şubeleri tarafından yapıldığını , şemayı İstihbarat Şube ' ye gö ; nderdiklerini anlattı .

Organize Şube olarak gö ; revlerinin mafya ile mü ; cadele etmek olduğunu anlatan Saç ; an , ' ' Veli Kü ; ç ; ü ; k ve Sedat Peker arasında ilişki olduğuna dair duyumlar vardı . Terö ; r , istihbarat ve organize şube mü ; dü ; rlü ; kleri olarak 2001 yılında ortak bir ç ; alışma yaptık . Ancak bir sonuca ulaşamadık ' ' dedi .

Sedat Saç ; an , bu konuya ilişkin aldıkları her kararın DGM arşivinde yer aldığını sö ; yledi .

Saç ; an , Gü ; ney ' in kaset ve ç ; ö ; zü ; mlerini alıp gö ; tü ; rmediğini anlatarak , bunların birinci ' ' Ergenekon ' ' davasının 165 No ' lu klasö ; rü ; nde ve dö ; nemin DGM arşivinde de bulunduğunu kaydetti .

İstihbarat Şube ' nin 22 Kasım 2000 tarihinden beri Tuncay Gü ; ney ' i telefonlarını dinleyerek izlediğini de belirten Saç ; an , birinci ' ' Ergenekon ' ' davasına gelen yazıda İstihbarat Şube tarafından Gü ; ney ' in izlendiğinin belirtilmesine rağmen , kendisinin talebi ü ; zerine gelen yazıda ise Gü ; ney ile ilgili bir dosyaya rastlanmadığının bildirildiğini anlattı .

Mahkemenin yanıltıldığını , gerç ; eğe aykırı belge gö ; nderildiğini savunan Saç ; an , ilgililer hakkında suç ; duyurusunda bulunulmasını istedi .

BERAATTE ERGENEKONCU , MAHKÛ ; MİYETTE FETHULLAHÇ ; I OLURSUNUZ

Atatü ; rkç ; ü ; olduğunu ve tutuklandığını belirten Saç ; an , ' ' Başkanım , eğer bizi beraat ettirirseniz Ergenekoncu , mahkum ederseniz Fethullahç ; ı olursunuz ' ' dedi .

Serdar Saç ; an , 6 kez meslekten uzaklaştırıldığını mahkeme kararıyla da 6 kez gö ; reve dö ; ndü ; ğü ; nü ; , mesleğe başlayacağı sırada da ' ' Ergenekon ' ' kapsamında tutuklandığını sö ; yledi .

Saç ; an , meslek yaşamı boyunca gö ; zaltına aldığı hiç ; kimseye ayrıcalık yapmadığını ifade ederek , herkesi nezarete attırdığını , sadece İbrahim Tatlıses ' i gö ; zaltına aldığında ' ' kapalı yer ' ' fobisi olduğu iç ; in nezarete koydurmadığını anlattı .

Saç ; an , bu davanın yö ; neticisi sıfatında olan hiç ; kimsenin nezarete atılmadığını ifade ederek , yü ; ksek tansiyon ve panik atak hastası olduğunu bilmelerine rağmen kendisinin nezarette 4 gü ; n tutulduğunu kaydetti .

Aynı zamanda avukat olan Saç ; an , ' ' Ç ; ok iyi ceza avukatlığı yapardım ama iç ; eri attıklarımı savunur hale gelmemek iç ; in fiili olarak avukatlık yapmadım . Ö ; ğretim gö ; revlisi oldum . Emniyet ö ; rgü ; tü ; nde hep birinci oldum . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yeliğinden iç ; eri atılan benden başka mü ; dü ; r var mı? Bunda da birinciyim . Benden sonra da İbrahim Şahin oldu . İbrahim Şahin ağabeyimiz . . . Ağabey bir ö ; rgü ; t ilişkisi değildir . Bir saygı ifadesidir . Akademide bizden bir sınıf ö ; nce olana ağabey denirdi ' ' diye konuştu .

İÇ ; Ç ; AMAŞIRI ALDI , Ö ; RGÜ ; T Ü ; YELEĞİ BU

Tuncay Ö ; zkan ' ı tanıdığını ve 16 aydır da cezaevinde aynı koğuşta kaldığını belirten Saç ; an , Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şubesi mü ; dü ; rü ; olarak basındaki herkesi tanıdığını kaydetti .

Gü ; rbü ; z Ç ; apan ' ı tanıdığını dile getiren Saç ; an , ' ' Ç ; apan ayağından vurulmuştu . Sanığı teşhis etmek iç ; in şubeye gelmişti . Bir ç ; ayımı iç ; ti . Yıllar sonra eşim iç ; ç ; amaşırı mağazası aç ; mıştı . Mağazanın ö ; nü ; nde karşılaştık . ' Eşin mi aç ; tı? Siftah yapayım ' deyip bir iç ; ç ; amaşırı aldı , gitti . Ö ; rgü ; t ü ; yeliği bu . ' Adil Serdar Saç ; an ' ın evini , bü ; rosunu Gü ; rbü ; z Ç ; apan aldı ' diyorlar . Evimi nasıl aldığım bellidir . Bir insanı bö ; yle suç ; lamak ayıptır . Polis mü ; fettişlerinin raporlarıyla da mal varlığım tespit edilmiştir ' ' şeklinde konuştu .

Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; gö ; rmediğini ifade eden Saç ; an , şö ; yle devam etti : ' ' Veli Kü ; ç ; ü ; k , polis ifadesinde beni Bedrettin Dalan ' ın odasında , savcılık ifadesinde ise seminerde gö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; ylü ; yor . Savcı kendisinin aldığı ifadeye değil de polisin aldığı ifadeye itibar etmiş . Ben gö ; rmedim Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; , gö ; rseydim sö ; ylerim . Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ten mi korkacağım . Bedrettin Dalan ' ın odası ç ; ok genişti . 30 kişi oluyordu . Bir şey sormak iç ; in odasına girip ç ; ıktığımda iç ; eride varsa gö ; rmedim . Vallahi de billahi de gö ; rmedim . Kü ; ç ; ü ; k ile bir tane ilişkimi ispatlasınlar , kendimi Taksim Meydanı ' na asmazsam Adil Serdar Saç ; an değilim . Ben ö ; rgü ; t ü ; yesi değilim . Her tanıdığımı sö ; yledim . Hakkımda işlem yaptığım adamlarla irtibatım yok . ' '