Adana'da kayıp çocuk timi kuruldu

Adana Emniyet Müdürlüğü, yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla evden kaçmaları önlemek ve 102 kayıp çocuğu bulmak için 'Kayıp Çocuk Timi' kurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği yeni uygulama, çeşitli nedenlerle evden kaçan çocukların eve dönmesini sağlıyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarıyıl tatilinde alınan kötü karneler yüzünden evden kaçan çocuk sayısında önemli bir artış olacağını düşünen Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, çocuk polislerinden oluşan Kayıp Çocuk Timi'ni tatil öncesi hayata geçirdi.

Otogar ve tren istasyonlarında 24 saat görev yapan çocuk polisleri Adana'dan kaçan çocukların yanı sıra özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde evden kaçıp karayolu veya demir yolu ile Adana'dan geçecek çocukları araştırıyor. Çevre illerden kaçan çocukların bilgisinin Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi ile harekete geçen Kayıp Çocuk Timi, verilen isim ve bilgi doğrultusunda araçları tek tek kontrol ediyor.

Seyahat firmaları yetkilileri ile görüşen Kayıp Çocuk Timi, 18 yaşından küçüklere ebeveyni olmadan bilet kesmemeleri konusunda ve polise haber vermeleri konusunda uyarıyor. Otogarda yalnız dolaşan çocukları kontrol eden polis, bu çocukları ailelerine teslim ediyor. İki çocuk polisi sürekli otogarda görev yaparken otogara giriş çıkış yapacak otobüsleri tek tek kontrol ediyor.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Adana'da toplam 342 kişinin kayıp olduğunu, bunların 102 tanesinin çocuk olduğunu söyledi.

Kesmez, okulların ocak ayının sonunda yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte her yıl bu dönem evden kaçmaların artış gösterdiğini bu nedenle otogarda çocuk timi kurduklarını belirterek, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onlar bizim geleceğimiz. Daha hassas davranmalıyız. Bu nedenle yarıyıl tatili öncesi bunalan ya da intihara teşebbüs etmek isteyen çocuklara karşı önlem almak istedim. Çocuk Şube Müdürlüğü'nden iki polis arkadaşı otogarda görevlendirdik. Çünkü bunalıma giren çocuklar evden kaçmak isteyince en çok otogarı kullanıyor. Burada arkadaşlarımız 24 saat yaşı küçük çocuklar üzerinde uygulama yapıyor. Yaşı küçük ve yalnız gördükleri çocukları ailelerine teslim ediyorlar. Hem gelenlerin hem de gidenlerin üzerinde uygulamamız devam ediyor" dedi.

Bu uygulamanın yarıyıl tatili bitene kadar devam edeceğini ve yaz tatili öncesi tekrar başlayacağına dikkat çeken Kesmez, çocukların evden kaçmaması için ailelere çok büyük görev düştüğünü söyledi. Kesmez, "Ben ailelerden rica ediyorum. Çocuklarına o körpecik beyinlerine kaldıramayacakları yük yüklemesinler" dedi.