Çevre yolu çalışmasında kafatası ve kemik parçaları bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe köyü yakınlarındaki çevre yolu çalışmaları esnasında işçiler iki kişiye ait oldukları tespit edilen kafatası ve kemik parçaları buldular.

 

Cizre ' nin Kuştepe kö ; yü ; nü ; n 500 metre ilerisinde yapım ç ; alışmaları devam eden Cizre ç ; evre yolunda ç ; alışmalarını sü ; rdü ; ren işç ; iler sabah yaptıkları ç ; alışmalar esnasında iki insana ait olduğu ileri sü ; rü ; len kafatası ve kemik parç ; ası buldular . Kemik parç ; alarını gö ; ren işç ; iler durumu hemen jandarmaya bildirdi . Jandarma ekipleri olay yerinde yaptığı inceleme sonrasında Cizre Cumhuriyet Savcılığı ' na bilgi verdi .

Daha sonra Cizre Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu . Yapılan incelemelerde iki insana ait olduğu tespit edilen kafatası , kemik parç ; ası , bir kadına ait iç ; ç ; amaşırı , yö ; resel elbise , puşu ve bir kadın ayakkabısı bulundu . Olayın duyulmasından sonra kayıp yakınları bu bilgiler ü ; zerine heyecanlandı . Şırnak Barosu Başkanlığı bu konuda hemen harekete geç ; ip kemiklerin kime ait olduğu yö ; nü ; nde ç ; alışmalara başladı . Şırnak Barosu ' ndan yapılan aç ; ıklamada , ' 270 kişi başvuru yaptı ve bu cesetlerin bu başvuru yapan kişilerin yakınları olabileceğini dü ; şü ; nü ; yoruz ' dedi .

2009 yılının Mart ayında Kuştepe kö ; yü ; nde yapılan kazılarda 20 ' ye yakın kemik parç ; ası bulunmuştu . Bugü ; n ortaya ç ; ıkan kemiklerin kö ; yden yaklaşık 200 metre uzakta olması dikkatleri yine Kuştepe kö ; yü ; ne ç ; evirdi . Konu ile ilgili aç ; ıklama yapan Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan , ' ' Cizre ç ; evre yolu yapım ç ; alışmaları esnasında işç ; iler iki insana ait ceset buldular . Cizre Cumhuriyet Savcısı ve diğer yetkili birimlerimiz olay yerindeki incelemelerine devam ediyorlar . Cesetlerin kime ait olduğu ve ne zaman ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; konusunda araştırmalarımıza devam ediyoruz ' ' diye konuştu .