Üniversitelere kayıtlar 31 Ağustos'ta başlıyor

ÖSYS sonuçlarına göre, 2009-2010 ders yılında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt işlemleri tüm üniversitelerde 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Adaylardan nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi istenmeyecek, ayrıca ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiçbir ücret talep edilemeyecek.

Üniversitelere kayıtlar 31 Ağustos'ta başlıyor
 

Tü ; m ü ; niversitelere kayıtlar 31 Ağustos ' ta başlayacak ve 7 Eylü ; l ' de sona erecek . Bu sü ; re iç ; inde kayıt iç ; in başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek . Adayların kayıt iç ; in bizzat başvurmaları gerekecek , posta ile kayıt yapılamayacak .

YÖ ; K Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Ö ; zcan yayınladığı genelgeyle , başkanlığa yapılan başvurulardan ü ; niversitelerde yapılmakta olan yeni ö ; ğrenci kayıtları sırasında gereksiz belgelerin istendiği ve ayrıca ö ; ğretim katkı bedeli haricinde ç ; eşitli adlar altında ü ; cret talep edildiğine dikkat ç ; ekmişti . Yü ; ksekö ; ğretim kurumları tarafından nü ; fus cü ; zdanı ve ikamet belgesi istenmemesi , bu veriye ulaşmak iç ; in TC Vatandaşlık numarası bilgisinin kullanılması gerektiğini kaydeden Ö ; zcan , kayıt iç ; in ö ; ğrencilerden her ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiç ; bir ü ; cretin istenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu .