'Siz bize mahkum demeyin, Cumhuriyetin bekçileriyiz'

Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün mahkeme heyeti yerini almadan önce izleyicilerle yaptığı sohbet sırasında söylediği sözler dikkat çekti. 'Allah der ki 'siz şehitlere ölü demeyin, zira onlar diridirler ' diyerek bir ayeti hatırlatan Veli Küçük, 'Siz de bize 'mahkum' demeyin biz bu Cumhuriyetin bekçileriyiz. Bu vatanı korumak için askerlik yapıyoruz' şeklinde konuştu.

'Siz bize mahkum demeyin, Cumhuriyetin bekçileriyiz'
 

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde gö ; rü ; len Ergenekon davasının 106 . duruşmasında mahkeme heyet yerini almadan ö ; nce izleyicilerle sanıklar arasında geç ; en konuşmalar dikkat ç ; ekti . Bu diyaloglardan en ilginci ise saat 09 : 35 sıralarında tutuklu sanık Veli Kü ; ç ; ü ; k ile yakınları arasında geç ; ti . Kü ; ç ; ü ; k ' Allah derki ' siz şehitlere ö ; lü ; demeyin , zira onlar diridirler ' Siz de bize mahkum demeyin biz bu cumhuriyetin bekç ; ileriyiz . Bu vatanı korumak iç ; in askerlik yapıyoruz . 35-40 yıl askerlik yaptım . İki yıl daha yapıyorum ' dedi .

Duruşmaya ise 33 tutuklu sanıktan 8 ' i katılmadı . Tutuksuz sanıklardan ise Gü ; ler Kö ; mü ; rcü ; Ö ; ztü ; rk ve savunmasına devam edecek olan Ferit İlsever katıldı .

Ö ; te yandan duruşmalara katılmadığı ve savunması alınamadığı iç ; in hakkında arama kararı ç ; ıkarılan Scientology ü ; yesi sanık İhsan Gö ; ktaş ' ın , 20 gü ; nlü ; k ara sırasında polis nezaretinde mahkemeye getirildiği ö ; ğrenildi . 11 Ağustos 2009 tarihinde ek bir duruşma olarak gerç ; ekleşen oturuma 104 duruşma numarası verildiği gö ; zlendi . Mahkeme Başkanı Kö ; ksal Şengü ; n , dü ; n yapılan 105 nolu duruşma sırasında , kimlik tespiti yapılan sanık İhsan Gö ; ktaş ' ın , davetiye ç ; ıkarılmasına rağmen mazeretsiz olarak duruşmaya katılmadığını sö ; ylemişti . İsim yoklaması yapıldığı sırada duruşmada olmadığı gö ; zlenen Gö ; ktaş , ilerleyen saatlerde duruşmaya katılmıştı .

İhsan Gö ; ktaş kimlik tespitinde , Heybeliada ' da kiraladığı Pembe Yalı ' da kendisinin abla dediği bir kadınla oturduğunu beyan etti . Ne iş yaptığı sorulan Gö ; ktaş , ' Ben şu an internet ortamından yurt dışına ve yurt iç ; ine isme ö ; zel takım elbise siparişi iç ; in bir proje başlattım , ilk siparişlerimde gelmeye başladı , daha yeni yeni ayağa kalkıyorum sayın başkanım . ' dedi . Daha sonra İhsan Gö ; ktaş ile mahkeme başkanı arasında şu konuşma geç ; ti :

Mahkeme başkanı : Geliriniz ne , aylık geliriniz?

İhsan Gö ; ktaş : Şu an sıfır

Mahkeme Başkanı : Nerden alıyorsunuz kirayı?

İhsan Gö ; ktaş : Kirayı borç ; aldım , ü ; ç ; ayda borcum var ev sahibime .

Mahkeme Başkanı : Nasıl hayatınızı devam ettiriyorsunuz?

İhsan Gö ; ktaş : Ç ; ok zor şartlarda , borç ; alarak , bana yurt dışından gelen para koç ; anları da terö ; rde .

Mahkeme Başkanı : Kim size yani tanımazlar , bilmezler sizi nasıl kim size şey yapıyor yardım ediyor

Sanık İhsan Gö ; ktaş : ' Bir anacığım var Berlin ' de bir gö ; zü ; kö ; r . Ondan para geliyor . Nurettin Gö ; ktaş var babam ondan para geliyor . Bazen de sokaklarda yatıyoruz , uzun sü ; re yattık sokaklarda . Tü ; rkiye ' de ve ü ; ç ; sene ö ; nce de Vatan Caddesi ' nde Santoloji olayından dolayı dilekç ; e vermiştim . Tü ; rkiye ' ye neden geldiğimi belirttim , dosya teslim etmek iç ; in geldiğimi belirttim . Koruma istedim ü ; ç ; sene ö ; nce devletten ve Hü ; kü ; metten , bu koruma verilmedi ve halen Tü ; rkiye ' deyim . Amacımda o dosyanın ö ; nemli bir dosyanın devletin bu konuyu işte hani irdeleyecek araştıracak , kişilerin eline geç ; mesiydi , bu ü ; ç ; sene iç ; inde de derneklere gittim . İşte politik gruplara gittim dosyayı aç ; ıkladım , bu esnada Kuvai Milliye Derneği ' yle temasa geç ; tim . Orada işte şu an o bağlantılardan dolayı huzurunuzdayım ' dedi .