İHH ve ADYAR 2 bin 500 kişiye iftar verecek

Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı 112 noktasında yardım faaliyetinde bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) bu Ramazan ayında yurt içinde 54 ilde, yurt dışındaysa 54 ülke ve bölgede yardım organizasyonları düzenliyor.

İHH ve ADYAR 2 bin 500 kişiye iftar verecek
 

İHH , Ramazan ayında Adana İnsani Yardım Derneği ( ADYAR ) ile farklı organizasyonlar yapacak . İHH ' nın gezici aşevinde , Tü ; rkiye ' nin farklı illerinde iftar verilecek . İlk iftar 21 Ağustos Cuma Ramazan ' ın birinci gü ; nü ; Adana ' da yapılacak . İHH - ADYAR işbirliğiyle 2 bin 500 kişiye iftar verilecek .

ADYAR ' ın ilgilendiği yaklaşık 500 yetim ç ; ocuğun da katılacağı iftara Vali İlhan Atış , milletvekilleri ile kaymakamlar , Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aytaç ; Durak ile ilç ; e belediye başkanlarının davetli olduğunu sö ; yleyen ADYAR Başkanı Veysel Tepeli , iftardaki amacın ; idarecisinden memuruna , fakirinden zenginine , yetiminden esnafına kadar toplumun farklı kesiminden insanları bir sofrada buluşturmak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu sö ; yledi .

Tepeli , İHH Temsilcisi Ali Aygü ; n ile birlikte basın toplantısında yapacakları ç ; alışmaları anlattı . İlk etapta İHH ' nın gö ; nderdiği 200 erzak kolisinin ö ; nceden tespit edilen ailelere verilmeye başlandığını anlatan Tepeli , Ramazan iç ; inde hayırseverlerin bağışlayacakları yardımların ihtiyaç ; sahiplerine ulaştırılacağını sö ; yledi . ADYAR ' ın bu ay ç ; oğunluğu yetim ve ö ; ksü ; z ihtiyaç ; sahibi bin ç ; ocuğu giydireceğini anlatan Tepeli , ' Ç ; ocuk giydirmek isteyenler iç ; in giydirme bedeli 50 lira olarak belirlendi . ' dedi .

ADYAR ' ın 65 ' i Irak , Filistin ve Pakistan ' da , 104 ' ü ; Adana ' da olmak ü ; zere toplam 169 yetim ç ; ocuğa baktığını dile getiren Tepeli , ' Bundan sonraki ç ; alışmalarımızda ö ; nceliğimiz yetimler olacak . ADYAR ' ın baktığı 104 yetim ç ; ocuğun 70 ' ine İHH ve 34 ' ü ; ne Adana ' daki bazı hayırseverler , aylık ç ; ocukbaşı 70 lira vererek katkı sağlıyor . 3 ayda 104 yetim ç ; ocuğa bakmak iyi bir ç ; alışma gibi gö ; zü ; kse de daha binlerce yetimin varlığını gö ; z ö ; nü ; ne aldığımızda yolun başında olduğumuzun farkındayız . ' ifadelerini kullandı .

ADYAR Başkanı Tepeli , 19-26 Ağustos tarihleri arasında İHH ile birlikte yoksul bir Batı Afrika ü ; lkesi olan Burkina Faso ' da insani yardım faaliyetlerinde bulunmayı planladıkları dile getirdi . Tepeli , aç ; lığın ve yokluğun hâ ; kim olduğu Burkina Faso ' da gıda , giyim ve eğitim yardımları yapılacağını belirtti .

ADYAR Başkanı Veysel Tepeli , yardım alanında daima seviyenin ayakta tutulması gerektiğini dile getirerek , yardım alırken ve verirken kimseyi incitmemeyi prensip edindiklerini bildirdi . Tepeli , yoksulluğu ve cehaleti hedef tahtasına koyduklarını dile getirerek , sosyal yardımlarla insanlar arasındaki birliğin ve berberliğin artacağına inandıklarını sö ; zlerine ekledi .