Hırsızlık için girdiği evde parmağını bıraktı

İstanbul'da bir eve giren hırsız, kaçarken merdiven demirlerine sıkışan parmağı koptu.

Bakırköy'de hırsızlık için girdiği apartmanın merdiven demirlerine eli sıkışan zanlının parmağı koptu. Kolyesinin ve küpelerini almak için daire sahibini yaralayan hırsız, kopan parmağını olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı. Zanlının yaraladığı kadın ise hastanaye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Suçluları bulmak için sürekli parmak izi arayan polis ekipleri, bu sefer iz aramadan parmağa ulaşmış oldu.

Edinilen bilgiye göre olay Osmaniye Mahallesi Seyfibey Sokak Türkmen Apartmanı Kat:1'de saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen hırsız daire kapısının önünü süpüren Öztaş'ın evine zorla girdi. Hırsız, kadının boynundaki kolyeyi ve cep telefonunu gasp etti. Kendisine direnen Öztaş'ı yaralayan hırsız kırmış olduğu bardakla kadının kulağını kesip, küpelerini aldı. Öztaş'ın hırsızdan ölü taklidi yaparak kurtulduğu öne sürüldü.

Yaşanan boğuşma esnasında panikleyen hırsız, kaçtığı sırada merdivenin demirlerine elini sıkıştırdı ve orta parmağı koptu. Olay yerinde kopan parmağını bırakan kimliği belirsiz hırsız, taksiye binerek hızla uzaklaştı.

Olayın ardından kulağından yaralanan Ayfer Öztaş, komşuları tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Öztaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekipleri apartmanda ve çevresinde delil topladı. Parmak izi aramaya gerek duymayan polis ekipleri, olay yerindeki parmaktan gerekli delili topladı. Kopan parmak ise incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

3 çocuk annesi Öztaş'ın kapısının önünü süpürdüğü esnada hırsızın zorla eve girdiğini anlatan Selma Esen, "Hırsız ilk önce kadının boynundaki kolyeyi ve cep telefonunu almış. Evde büyük bir boğuşma yaşanmış. Hırsız kırdığı bardakla komşumuzun kulağını yaralamış ve küpelerini almış. Öztaş, hırsızdan ölü taklidi yaparak kurtulmuş" dedi. Yaşanan bağrışmanın ardından hırsızın panik yapıp kaçtığını dile getiren Esen, "Hırsızın eli apartman merdivenlerinin demirlerine sıkıştıktan sonra kopmuş. Parmağını olay yerinde bırakan hırsız, hızla uzaklaşmış." diye konuştu.

Emniyet güçlerinin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

Öte yandan 4 Aralık 2008 tarihinde Kadıköy'de bu olaya benzer bir hırsızlık meydana gelmişti. Panikleyip, elini kapıya sıkıştıran hırsızın parmağı kopmuş. Hırsız, kopan parmağını ise olay yerinde bırakarak kaçmıştı.