Alaplı Belediye Başkanı'ndan ziyaret

Alaplı Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı Belediye Başkanı Dr, Nevzat Çimenoğlu tarafından makamında ziyaret edildi.

Başkan Nevzat Çimenoğlu, Demokrat Parti Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman ve Belediye Meclisi Üyesi Sefa Çakır, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ı ziyaret etti. Bir süre Saydam ile sohbet eden Çimenoğlu, “Uzun bir zamandan beri size iade-i ziyarette bulunmak istiyordum, bugüne nasip oldu. Gecikerek de olsa, tekrar Belediye Başkanlığı görevinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açtığı, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sergide yer alan 80 adet Atatürk fotoğrafını da, Başkan Saydam’a hediye etti. Belediye başkanlığı mesleğinin zorluğuna da değinen Çimenoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gümeli gibi küçük yerleşim birimlerinde, belediye başkanlığı yapmak daha da zor bir iş. Direk seçmenle birebir, iç içesiniz. Ve bizim vatandaşımız da, demokrasi de baya bir önden gidiyor. Halkımız en küçük sıkıntısının çözümünü belediye yönetiminden bekliyor. Milletvekiline ulaşamıyor, bakana ulaşamıyor, valiye ulaşamıyor, kaymakama ulaşamıyor, en kolay ulaşacağı yer olarak belediye başkanını da yada belediye meclisi üyelerini görüyor. İş isteyecek, belediye başkanına geliyor. Elektriği kesilmiş, para isteyecek, belediye başkanına geliyor. Hasta oluyor, belediye başkanına geliyor, icraya düşüyor, belediye başkanına geliyor. Dolayısıyla, 24 saat devamlı telefonunuzu açık tutup, hizmet vermek durumundasınız. Bu nedenlerden, bizler imkanlarımız ölçüsünde Gümeli Belediye Başkanımız Ahmet Saydam’ın yanındayız. Her zaman kol kolayız, her zaman birlikteyiz ve her zaman ortak bir çalışmanın içinde olacağız. Her türlü projenizde, biz de manen, madden destek oluruz. Alaplı, Gümeli ayrı düşünülemez.”
Alaplı’ya liman yapılması için bir projenin gündemde olduğun ubelirten Çimenoğlu, en büyük desetği de Ereğli’deng ördüklerini belirtti. Çimenoğlu, “İnanın, bu liman projesine en büyük destek Ereğli’den geliyor. Ereğli’de “liman illa burada olsun” gibi bir olumsuz hava yok. Çünkü, tepeden baktığınız zaman, Ereğli, Alaplı, Akçakoca iç içe. Sadece, kağıt üstünde suni sınırlar var. Yani, Alaplı’ya yapılmış bir liman, Ereğli’ye yapılmış demektir. Akçakoca’daki bir turizm tesisi, Alaplı’ya yapılmış demektir. Gümeli’ye yapılan her türlü tesis de, Alaplı’ya yapılmış demektir. Yani burada, sizin ormanınız var, yaylalarınız var, keşke yayla turizmini yapsanız, biz de size yardımcı olabilsek. Burası turizme açılsa da, biz de Alaplı’ya gelen misafirimizi alıp buraya getirsek. Akçakoca’ya 10 günlüğüne, 15 günlüğüne tatile gelenler, güneşin altında yanınca, 2-3 günlüğüne ‘Gümeli’ye yaylaya gidelim’ diyebilir. Bunlar alternatiftir. İnşallah; Gümeli beldesinin yayla projesi gerçekleşir, biz de her zaman destekçiniz oluruz” diyerek yatırım konusunda önerilerde bulundu. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da, Zonguldak’ta Vali Erdal Ata başkanlığında yapılan toplantıda Gümeli beldesindeki yayla projesini gündeme getirdiğini belirterek, “Bu toplantıda, Zonguldak’a turistin çok az geldiğini, bacasız sanayinin yetersiz olduğunu, gezilebilecek yerlerin çok az olduğunu söyledim. İnşallah, yakında Sayın Valimiz başkanlığında bir heyet buraya gelecek ve incelemelerde bulunacak. Toplantıda, bu bölgenin turizm açısından karayoluna bağlanmasını istendi. Alaplı ile Gümeli hiçbir zaman birbirinden ayrı olamaz. Bir de su projemiz var. Tahsisi henüz gelmedi, inşallah o da devreye girer. O konuda da sizlerden destek bekleyeceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu ve beraberindeki heyet, Demokrat Parti Gümeli Belde Teşkilatı, Gümeli İlköğretim Okulu ve Gümeli Sağlık Ocağı’nı da ziyaret etti.