Sivas'ta, ikameti başka yerde olana su yok

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ta oturdukları halde kaydı başka yerde olanları mercek altına aldı. Tabeladaki nüfüs rakamlarına itiraz eden başkan, sorunun çözümü için ilginç bir yola başvurdu..

Sivas'ta, ikameti başka yerde olana su yok
Konuyla ilgili bugün bir toplantı düzenlendi. Paşabahçe'deki Kütük Ev'de yapılan toplantıya Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün yanı sıra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Güler, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Hasan Tibetlioğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve 63 mahallenin muhtarları hazır bulundu.

Başkan Ürgüp, Sivas'ın gerçek nüfusunun tabeladaki gibi 294 bin olmadığını, daha fazla insana belediye hizmeti sunduklarını söyledi. Yaklaşık 6 bin nüfusun kentte oturduğu halde ikametlerinin ilçe, belde ya da köylerde olduğunu belirten Ürgüp, bu nedenle İller Bankası'ndan yılda 600 - 700 bin TL daha az para aldıklarını anlattı.

İkameti Sivas merkezde olmayan insanlara belediye olarak hizmet verme mükellefiyetlerinin olmadığını vurgulayan Ürgüp, bu durumda olan vatandaşların kayıtlarını Sivas'a aldırmaları çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Ürgüp, "Sivas'ta oturduğu halde kaydı başka yerde olan vatandaşlardan ricam, nüfüs müdürlüğüne müracaat ederek kayıtlarını buraya aldırmaları. Aksi halde zabıta ve polis marifetiyle bu durumda olan insanların tespitini yaparak cezai müeyyide uygulayacağız. Su bağlantılarını keseceğiz." şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Nüfus Müdürü Hasan Tibetlioğlu da, Sivas'ın gerçek nüfusunun 300 binin üzerinde olduğunu söyledi. Özellikle üniversitede okuyan 20 binin üzerindeki öğrenciye geçici ikamet verildiği için bunların şehir nüfusuna kayıtlı olmadıklarını belirten Tibetlioğlu, bu sorunun İçişleri Bakanlığı kanalıyla çözülebileceğini dile getirdi. Tibetlioğlu, yanlış ikamet beyan edenlere kanunun 640 TL para cezası öngördüğünü ifade etti.