PKK'lı öğrenciler adliyeye sevk edildi

İzmir'de belediye otobüsüne taşlı saldırı ile polise molotof kokteylli saldırı düzenleyen 6'sı üniversite öğrencisi 14 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

PKK'lı öğrenciler adliyeye sevk edildi
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek için çeşitli eylemler yapan zanlıların, mahallelerdeki küçük yaştaki çocukları örgütleyerek gençlik yapılanması oluşturdukları öğrenildi.
Bayraklı Onur Mahallesi'nde PKK terör örgütünün kuruluş yıldönümü olan 1 Aralık Salı akşamı bir belediye otobüsün son durağına doğru gittiği sırada yola barikat kurarak taşlı ve molotoflu saldırı düzenleyen gruba yönelik yakalama çalışmalarına başlayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karışan 14 zanlıyı yakaladı. Güvenlik kamera kayıtları, istihbari çalışma ve görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda yakalanan zanlıların PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne bağlı Yurtsever Gençlik Harekete içinde eylemlerini sürdürdükleri belirlendi. Yapılan çalışmalarda zanlıların 31 Ağustos saat 22.00 sıralarında Kadifekale İmariye Mahallesi 992 Sokak'ta terör örgütü adına korsan gösteri eyleminde bulundukları ve kendilerine müdahale eden 2 polis otosunu taşladıkları ve 2 polis memurunun yaralanmasına neden oldukları belirlendi. Aynı zanlıların ayrıca 27 Kasım saat 18.00 sıralarında ise yine Kadifekale semti 992 ve 993 sokaklarda düzenledikleri korsan gösteriler sırasında güvenlik güçleri, ekip araçlarına ve vatandaşların evlerine ve araçlarına yönelik molotoflu taşlı, sopalı ve havai fişekli saldırı düzenledikleri ortaya çıktı.
Bölücü terör örgütü adına küçük yaştaki çocukları Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi üyesi yaptıkları iddia edilen organizatör konumundaki zanlılardan T.K.'nın (20) D.E.Ü. Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü, E.A.'nın (24) D.E.Ü. Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü, V.A.'nın (21) Ege Üniversitesi Mimarlık Bölümü, M.D.'nin (20) Ege Üniversitesi Mobilya Tasarım Bölümü, A.U.'nun (19) Celal Bayar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olduğu bildirildi.