Nimet Çubukçu'yu güldüren sohbet

CHP'li Mustafa Akaydın'la sohbet eden Nimet Çubukçu kahkahalara boğuldu.

Bakan Çubukçu'yu, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi öğretim üyesi Doç.Dr. Alihan Gürkan'ın Başkan Akaydın'la ortak arkadaşları olduğunun ortaya çıkması güldürdü.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Belek'teki Rixos Premium Otel'de düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yıllık Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve müdür yardımcılarının katıldığı toplantı öncesi Akaydın'la yaptığı sohbet Bakan Çubukçu'yu güldürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, geçen çarşamba akşamı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aile dostu 79 yaşındaki emekli hakim Hilmi Yücer'i ziyaret ettiğini hatırlatarak, Bakan Çubukçu'ya Doç.Dr. Alihan Gürkan'ı tanıyıp tanımadığını sordu. Nimet Çubukçu, Doç.Dr. Gürkan'la çocukluk arkadaşı olduklarını söyledi. Akaydın, Doç.Dr. Alihan Gürkan'ın Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminde kendi ekibi içinde yer aldığını belirterek, "Hatta Alihan'ın eşini de benim eşim Günseli Hanım buldu. Kayınpederi de benim çok yakın arkadaşım" dedi. Bakan Çubukçu, Akaydın'la soğuk başlayan sohbetin sonunda kahkahalar attı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, toplantının açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantıları'nın eğitimin sorunlarını, aynı zamanda yapılması gerekenleri ve bir taraftan da başarı örneklerinin öne çıkarıldığı toplantılar olduğunu kaydetti. Bakan Çubukçu, şunları söyledi:

"Yoğun göç alan illerde eğitimin planlanması, derslik sayısının düşürülmesi ve eğitimin kalitesinin artırılması önemli bir sorun. Antalya en çok göç alan illerden olmasına rağmen 7 yıl içerisinde yapılan derslik sayısı, kız çocuklarının okullaşma oranı ve üniversite yerleştirme sınavlarındaki başarıları itibariyle örnek bir kentimiz. Bu yapıcı eleştirilerin hayatımıza daha farklı bir bakış açısı getirdiğini, çalışmalarımızı daha güzele yönlendirme konusunda güç verdiğini söylemek isterim. Bu toplantılar aynı zamanda sorunların çok kısa sürede çözüme kavuşturulması imkanı veriyor. Daha iyi işleyen bir eğitim sistemine bu toplantıların önemli katkıları olmaktadır. Antalya gibi gelişmesini ve alt yapısını tamamlamış bir ilde eğitimin sıkıntılarından ve problemlerinden ziyade başarılarının ve eğitimin kalitesinin dile getirileceği bir toplantı olacağını umuyorum."

Toplantı, Bakan Çubukçu'nun açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.