NBA'de haftanın oyuncuları belli oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi, haftanın en iyi oyuncularını belirledi.

NBA'de haftanın oyuncuları seçildi. Doğu Konferansı'nın bu sezonki en başarılı takımlarından olan Orlando Magic'ten Dwight Howard kendi konferansında haftanın en değerli oyuncusu seçilirken, Batı'da ise Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant ödüle layık görüldü.

NBA'de 14 Aralık Pazartesi ile 20 Aralık Pazar günleri arasında oynanan karşılaşmalar dikkate alınarak yapılan oylamada takımı Orlanda Magic'in 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak kapattığı haftada 17.0 sayı, 17.8 ribaunt ve 4.5 blok ortalaması tutturarak 'double-double' yapan Dwight Howard, Doğu Konferansı'nın geçtiğimiz haftaki en iyi ismi seçildi.

Batı Konferansı'nda ödüle layık görülen Los Angeles Lakers'ın yıldız ismi Kobe Brynat ise parmağındaki kırığa rağmen 34.5 sayı, 5.5 ribaunt, 4.0 asist ve 2.5 top çalma ortalaması ile oynadı ve takımının haftayı 4'te 4 yaparak kapatmasını sağladı. Kobe Bryant, Lakers'ın Chicago Bulls'u 96-87 yendiği maçta 42 sayı atarak yıldızlaşmış, New Jersey Nets karşısında aldıkları 103-84'lük galibiyette ise 29 sayı, 10 ribaunt ile 'double-double' yapmıştı.

Doğu ve Batı Konferansları'nda haftanın en değerli oyuncuları ödülüne aday gösterilen diğer isimler ise şöyle:

"Atlanta'dan Joe Johnson, Cleveland'dan LeBron James, Memphis'ten Zach Randolph, Miami'den Dwyane Wade, Phoenix'ten Steve Nash ve Amar'e Stoudemire, Portland'dan Brandon Roy."