Meteoroloji uyardı: Yağışlı havalar tekrar geliyor

Meteoroloji yaptığı uyarı ile yağışlı havaların yurt genelinde bugün itibarı ile tekrar etkili olacağını belirtti.

Öğle saatlerinden sonra ülkemizin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Yağışların İzmir, Muğla ve Aydın çevreleri ile gece saatlerinden sonra Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genel olarak güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Ege kıyıları ile akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla ile gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, hava kirliliği vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu, akşam ve gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu, Orta Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir