Manavgat'taki tesisler sular altında

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ilçede hayatı olumsuz etkiliyor.

Manavgat ve Oymapınar barajlarında su bırakılması Manavgat Irmağı'nda su seviyesini yükseltti. Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Şamdan Cafe ikinci kez sular altında kaldı. Şamdan Cafe İşletmecisi Mehmet Gezen, ırmaktaki su seviyesinin yükselmesiyle işyerlerindeki tüm eşyaların ikinci kez su taşkınına maruz kaldığını ifade etti. Dükkanlarında kullanılan başta bilgisayar olmak üzere hepsinin su içinde kaldığını belirten Gezen, işletmelerinin ikinci kez sular altında kalınca ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Gezer, "İşletmemiz ikinci kez su altında kaldı. Maddi kaybımız çok büyük. Bütün eşyalarımızın hepsi çamur oldu." diye konuştu.
Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu, barajlardan su bırakılmasıyla birlikte şelalenin akış görüntüsünün kaybolduğunu ifade etti. Başoğlu, işletme tesislerindeki eşyaları bir hafta önce topladıkları için su taşkınında herhangi bir maddi kayıplarının olmadığını kaydetti.
Manavgat Botçular Derneği(MBD) Başkanı Ramazan Taş da ırmakta su yükselmesine karşı botçuları uyardı. Taş, botların sel suyunda akıntıya kapılmaması için sıkı sıkıya bağlama uyarısında bulundu.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahin Merkezi verilerine göre ilçede gök gürültülü sağanak yağış 17 Aralık tarihine kadar etkili olacak. İlçede en yüksek hava sıcaklığı 19, en düşük ise 7 derece olacağı belirtildi.