Alçaklar hain saldırıyı neden düzenlediklerini açıkladı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerimizin şehit olmasının ardından, saldırıyı üstelenen PKK terör örgütü hain pusuyu neden yaptığını açıkladı.

Alçaklar hain saldırıyı neden düzenlediklerini açıkladı
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit, 3 askerin yaralandığı saldırıyı, terör örgütü PKK üstlendi. PKK'nın şehir yapılanmalarından HPG, hain saldırıyı neden yaptıklarını da duyurdu.

Terör Örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre hain saldırıyı üstlendiklerini açıklayan Halk Savunma Güçleri (HPG), 7 askerin Tunceli (Dersim)'de konuşlanmış birim tarafından şehit edildiğini duyurdu. Bunun bir misilleme eylemi olduğunun belirtildiği açıklamada, 7 Aralık’ta Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak alanında yapılan eylemin komutanlıkları tarafından verilen bir talimat doğrultusunda yapmadığı yer aldı.

HPG açıklamasında, hain saldırıya gerekçe olarak ise; terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki yaşam koşulları, Gabar ve Cudi'deki PKK'lılara karşı TSK'nın düzenlediği operasyonlar ile DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingde ölen Aydın Erdem isimli gencin belirlenemeyen bir silahtan çıkan kurşun sonucu öldürülmesi gösterdi.