Sel ve domuz gribinden ölen Türk hacı yok

Kursal topraklarda yağışlar nedeniyle meydana gelen delden ve domuz gribinden ölen Türk hacı bulunmuyor.

Sel ve domuz gribinden ölen Türk hacı yok
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cidde'deki selden ve domuz gribinden ölen hacı olmadığını bildirdi.

Hac görevini yerine getirmek ve Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerini yerinde incelemek için Mekke'de bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, burada görevli Diyanet çalışanlarının bayramını kutladı.

Bakan Çelik, Ataşelikte düzenlenen kutlama toplantısında, üstün, duyarlı ve samimi çalışmaları için Diyanet çalışanlarını kutlayarak, "Huzurlu, güvenlik içinde ve hiçbir olumsuzluk yaşamadan 110 bin hacıyı en güzel şekilde ağırladınız. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu bayramda, müstesna bir yerde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Çelik, "İnşallah burada edilen duaların, seslerin, İslam aleminin beklenen gelişmesi, beklenen kalkınması, beklenen dirilişine vesile olacağına inanıyorum. Burada yükselen duaların, inşallah dünya barışına, birliğine, kardeşliğine vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"TEŞKİLAT YASASINDAKİ DÜZENLEME OCAKTA HAZIR"

Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının 30 yıldan fazladır yasadan yoksun bir topluluk olarak görevini sürdürdüğünü belirten Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu büyük camia, inşallah dönüşte hep birlikte bu teşkilat yasasının ocak ayı içinde yasalaşmasını -kendimi de özellikle aylar vererek bağlıyorum ki ertelemeler olmasın diye- Allah nasip ederse inşallah gerçekleştireceğiz. Mevzuat açısından da yeni bir sayfa açılmış olacak ve böylece daha bir şevkle daha bir aşkla, Hakkari'den Edirne'ye, Sinop'tan Mersin'e kadar bütün vatandaşlarımıza bu alandaki hizmeti en güzel şekilde verme çabası, gayreti içinde olacağız.

"SELDEN DE DOMUZ GRİBİNDEN DE ÖLEN HACIMIZ YOK"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da verdiği destekten dolayı Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Bardakoğlu, bir gazetecinin, Cidde'deki selden ve domuz gribinden ölen hacı adayı olup olmadığı sorusu üzerine, her iki nedenden de ölümün söz konusu olmadığını, domuz gribi vakasına da rastlanmadığını bildirdi.