'Bu kadın kapıda sidik döküyor' sözüne ceza!

TRT İstanbul Radyosu'nda 2006'da, kendisi gibi ses sanatçısı olan Pelin Uyanıker'i 'Bu kadın kapıda sidik döküyor' diyerek suçlayan Vedat Çetinkaya 6 bin TL manevi tazminat ödeyecek.

'Bu kadın kapıda sidik döküyor' sözüne ceza!
TRT İstanbul Radyosu'nun merdivenlerine idrar dökerek büyü yaptığı öne sürülen Pelin Uyanıker'in, soruşturma sırasında geçici olarak İzmir Radyosu'na gönderilmesi kararı alındı. Ancak Çetinkaya'nın kendisine iftira attığını ileri süren Uyanıker, İzmir'e gitmeyerek emekliye ayrıldı ve Çetinkaya hakkında 50 bin TL'lik maddi vemanevi tazminat davası açtı.

Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe veren Uyanıker olay günü hasta olan annesinin idrar tahlilini yaptırması gerektiğinden, radyoevine izin almak için idrar tahlili kabıyla gittiğini ancak merdivenlerde düştüğünü ve bu sırada elindeki kaptan etrafa idrar döküldüğünü öne sürdü. Olayı gören Vedat Çetinkaya ise iddiaya göre bütün sanatçıların içinde 'Arkadaşlar TRT'nin geleceğiyle oynanıyor. Az önce Pelin Uyanıker kapıda şakır şakır sidik döküyordu. Bu kadın büyücü. TRT'nin geleceğini mahvedecek' diye bağırdı. Yaşananlar 'TRT radyoevinde idrarlı büyü kavgası çıktı' şeklinde basına da yansıdı. TRT soruşturmanın ardından iki sanatçıya da ikaz yazısı gönderdi. 3 yıl süren yargılama sonunda mahkeme, Uyanıker'in kişilik haklarına saldırı olduğunu belirterek Çetinkaya'yı yasal faiziyle 6 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûmetti.