'Savaşmam' diyen İngiliz asker tutuklandı

Afganistan'a geri dönüp savaşmayı kabul etmeyen İngiliz asker aynı zamanda savaşa karşı yürütülen kampanyalara destek veriyordu.

Afganistan'da uzun süre görev yaptıktan sonra ülkesine dönen ve geri dönmeyi kabul etmeyen, sürekli medyaya savaş karşıtı demeç veren ve İngiliz hükümetini sert bir şekilde eleştiren Joe Glenton adındaki asker, bugün tutuklandı.

Glenton'un annesi oğlunun tutuklanmasına karşın hükümete tepki gösterdi.

Cihan'a konuşan Joe Glenton'un annesi Sue Glenton, oğlunun yakalanmasının kendisini endişelendirdiğini söyledi. Afganistan savaşıyla ilgili kaygılarını dile getiren Glenton, "Daha çok askerleri endişelendiren bir konu. Ama sonuçta askerler ölüyor orada"dedi. Oğlunu görmek için herhangi bir kısıtlama olmadığını belirten anne Glenton, savaş karşıtı eylemlerde de sürekli yer aldığını anlattı.

Afganistan savaşının bir Amerikan savaşı olduğunu ve İngiltere'nin kullanıldığını düşünerek Afganistan'a gitmemekte kararlı görünen Glenton, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Bizim Afganistan'da işimiz yoktur."demişti. Glenton, savaşa gitmeyi ret ettiği için askeri mahkemede aleyhine açılan yargı süreci hala devam ediyor.

Oğlunun savaş karşıtı söylemlerinden korkulacak bir durum olmaması gerektiğini belirten anne Sue Glenton, "Bakanlarınız, milletvekilleriniz, komutanlarınız her gün savaş lehine açıklamalarda bulunuyor. Benim oğlum da savaşa karşı olduğunu söylemiş ne var bunda?"dedi.