CHP'li vekil ders saatlerini Meclis'e taşıdı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, ortaöğretimde beden eğitimi, resim ve müzik derslerinin seçmeli hale getirilerek, ders saatlerinin azaltılmasının Anayasanın 59. maddesini ihlal ettiğini savunarak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yeni düzenlemenin tasarruf amacıyla yapılıp yapılmadığını sordu.

CHP'li vekil ders saatlerini Meclis'e taşıdı
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, ortaöğretimde beden eğitimi, resim ve müzik derslerinin seçmeli hale getirilerek, ders saatlerinin azaltılmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde bakanlığın söz konusu uygulamasının çok sayıda beden eğitimi, müzik ve resim öğretmeninin norm kadro fazlası olmasına neden olduğunu belirtti. Dibek Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya şu soruları yöneltti:

"Bakanlık bu düzenlemeyi tasarruf amacı ile mi yapmıştır? Başka bir tasarruf olanağı yok mudur ki; bakanlığınız geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi ile ilgili bir konuda tasarruf yapmaktadır?

Yeni uygulama ile ders veremez duruma gelecek olan beden eğitimi, müzik ve resim öğretmenleri nasıl istihdam edilecektir? Norm fazlası olan bu branş öğretmenleri için bakanlığınız bir düzenleme yapacak mıdır?

Haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişik ile yeni mezun olan bu üç branşın öğretmenlerinin devlette öğretmenlik yapma şansları kalmamıştır. Bu durum ülkemizdeki zaten çok yüksek seviyede olan üniversite mezunu işsizler sayısının daha da artmasına neden olmayacak mıdır?

Anayasamızın 59. maddesinde belirtildiği gibi "Devlet her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirici tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder' ilkesi bu yeni düzenleme ile açıkça ihlal edilmemekte midir? Sınav stresi ile okul, dershane kıskacındaki öğrencilerin tek nefes alabildiği bu branş derslerinin haftada bir saate indirilmesi öğrencilerin psikolojisini olumsuz etkilemeyecek midir?

İlk ve orta öğretimde neredeyse beden eğitim derslerinin bulunmadığı bir ülkenin olimpiyatlarda ev sahibi olmak için adaylık başvurularının ciddiye alınması mümkün müdür?"