Domuz gribine yakalanan herkes ölecek diye birşey yok

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Bostancı, domuz gribi konusunda vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi. 'Domuz gribine yakalanan her insan ölecek' diye bir şeyin olmadığını belirten Bostancı, domuz gribinin bir tür grip olduğunu, ancak yeni olması sebebiyle insanlarda nasıl reaksiyon vereceği konusunda yeterince bilgi s

Bostancı, yaptığı açıklamada, halkın paniğe kapılmaması gerektiğini kaydetti. Domuz gribinin bir paranoyaya dönüşmesinin doğru olmadığını ifade eden Bostancı şöyle konuştu: "Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirler yerinde. Belki domuz gribiyle ilgili senaryoları açıkça konuşmaları paniği artırdı. 5 -7 bin kişinin bu hastalıktan öleceği senaryosu insanları korkuttu. Ancak bakanlık her hastalıkla ilgili bir senaryo yapar. Bu hem tedbir hem de önlem için yapılan senaryolardır. Bu halkı paniğe sevk etmemeli."

Bugün domuz gribiyle ilgili en çok aşının tartışıldığını dile getiren Bostancı, bu konuda da sabır çağrısında bulundu. Hem hıfzıssıhha kurullarının hem de üniversitelerde bilim adamlarının aşıya ilişkin inceleme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bostancı, "Bu konuda bilim adamlarının açıklamalarına kulak verilmeli. Aşıyla ilgili çalışmalar birkaç gün içerisinde tamamlanır. Hem Sağlık Bakanlığı hem de üniversitelerdeki yetkin insanlar halkı bilgilendirir. Sonrasında aşı olmak veya olmamak kişilerin karar vereceği bir durum. Ancak virüsten korunmanın yolu aşıdan geçiyor. Her aşının, her ilacın yan tesiri vardır. Ancak faydası yararından çoksa uygulanmalıdır." şeklinde konuştu.

Her domuz gribine yakalanan insan ölecek diye bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizen Bostancı, bazı kişilerin farkına varmadan bile bu hastalığı atlatabildiklerini vurguladı. Yapılan her şeyin tedbir amaçlı ve yerinde olduğunu belirten Bostancı, "Sonuçta ülkenin Sağlık Bakanlığı var. Burada olan insanlarda aptal değil. Sağlık Bakanı bir siyasi partinin bakanı. Hükümet sağlık konusunda çok güzel adımlar attı. Bu imajını zarar vermek istemez. Böyle hassas, toplum sağlığını ilgilendiren bir durumda da yanlış uygulamalar yapmaz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.