Erdoğan Grup toplantısında çarpıcı sözler söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Meclis grup toplantısında partili milletvekillerine sesleniyor. Erdoğan, Azerbaycan'a bayrak indirme cevabı verdi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmasında gerilen Türk ve Azeri ilişkilerine değinerek şunları söyledi:
"Biz, Azeri bayrağını Türk bayrağı, Azeri Toprağını Türk toprağı bildik burda yatan şehitlerimiz bunun canlı şahididir "dedi.
Türkiye'nin içerinde fitne odakları olduğunu dabelirten Erdoğan, "bunların içerisinde ne yazık ki ülkemizden beslenen odaklar da var" dedi.

Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamaları:

Erdoğan,"Gündemi çok yoğun bir haftayı geride bıraktık. Çarşamba günü Azeri milletvekillerini kabul ettik. Çok samimi bir ortamda geçen bu görüşmede, Azerbaycan Meclis'inde sarf ettiğimiz sözlerimizi kendilerine yineledik.

Biz Azeri kardeşlerimizi rahatsız edecek hiç bir adım atmayız. Bundan emin olsunlar. Biz Azeri bayrağını Türk bayrağı Azeri toprağını Türk toprağını aziz ve kutsal biliriz. Bakü'de yatan şehitlerimiz bunun canlı şahitleridir. Kimse Türkiye'nin samimiyetini test etmeye kalkmasın. Şu sıralar nifak odakları çok iyi çalışıyor. Türkiye'den paslaşanlar da işini çok iyi yapıyor. Bunları çok iyi biliyoruz.

Malum parti yine baş rolde... Tahriklere gelmemek lazım. Azeri kardeşlerim bu tür olaylara prim vermemeli. Şehitlikteki Türk bayrağının kalkması ne anlama geliyor bunu Azeri kardeşlerimiz çok iyi değerlendirecektir.

IRAK İLE YENİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Seçimlerden sonra Irak'ta yeni bir süreç başlayacak. Bu anlamda ziyaretimiz büyük önem taşıyor.

Rusya ile de benzer anlaşmalar imzalamayı planlıyoruz..

AHİLİK HAFTASINI KUTLADIK

Geçtiğimiz hafta Ahi Evran'ın temellerini attığı Ahilik haftasını kutladık.

Sana gelmeyene sen gideceksin der Ahilik felsefesinde. Bu partinin hamurunu millet yoğurdu. Biz Türkiye'nin sesine kulak kapatamayız. Biz kşisel ihtiras ve kaprislerle naz yapamayız. Bu partinin rotasını millet çizer.

Sayın Bahçeli benim doğulu milletvekili arkadaşlarıma siyasi ahlaktan uzak bir yakıştırmada bulundu Sizin dilinizle size yanıt vermeyeceğim. Ama akadaşlarımın cibilliyetini ve karakterini sizinle ölçmem. Biz bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmayayacağız. Bu ülkenin insanını bölme hakkını nerede buluyorsun. Niçin Güneydoğu'yu iyi izlemediğini niye oralarda sıralamaya giremediğin belli.. Gitmeyene gelinmez. Kapısını kapatanın kapasına gidilmez. İkram etmeyene ikram edilmez. Ölçüler burada...

BAHÇELİ'YE, ARKADAŞLARIMIN KARAKTERİNİ SİZNLE ÖLÇMEM

Sayın Bahçeli benim doğulu milletvekili arkadaşlarıma siyasi ahlaktan uzak bir yakıştırmada bulundu Sizin dilinizle size yanıt vermeyeceğim. Ama akadaşlarımın cibilliyetini ve karakterini sizinle ölçmem. Biz bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmayayacağız. Bu ülkenin insanını bölme hakkını nerede buluyorsun. Niçin Güneydoğu'yu iyi izlemediğini niye oralarda sıralamaya giremediğin belli.. Gitmeyene gelinmez. Kapısını kapatanın kapasına gidilmez. İkram etmeyene ikram edilmez. Ölçüler burada...

BAYKAL'A CEVAP: GÖRÜŞMEYE GİTMEYECEĞİM

CHP lideri Sayın Deniz Baykal'a demokratik açılım çalışmaları ile ilgili bir görüşme talebi içeren bir mektup gönderdim. Kendisinin fikirlerini almak ve süreçle ilgili gelinen nokta konusunda bilgi vermek istedim. Tamamen nezaket kuralları içerisinde bir mektup kaleme aldım.

4 gün sonra mektubumuza cevap aldık. Tamamen randevu alma talebi içeren mektubumuza altı sayfalık cevap geldi. İçeriği incitici, yer yer kırıcı imaların ve söylentilerden ibaret iddialarla kaleme alınmış bir mektup. Görüşürüz umudu ile okumaya devam ettiğimiz mektupta sizinle aynı noktada bulunmamız imkansızdır diye bitiriliyor ne kaldı. Mektubun sonlarına bir bakıyoruz, görüşmeye kamera şartı koyulmuş. Liderlerin baş başa görüşmesi siyasette yeni değil. Kamera şartı dayatmanın dünyada bir örneği yok. Bu ahlaksız bir öneridir. Siyasi etik kurallarını hiçe sayan ve kayıtlara geçecek bir tekliftir. BBG mantığı içerisinde kameraların kurulmasının anlamı yok. Televizyonlara şov programı hazırlıyor gibi bir yaklaşım baş başa görüşme olmaz. Biz oraya gidip Sayın Baykal'ın beynini yıkayacak değiliz. Büyü ya da sihir yapacak değiliz. böyle kaabiliyetlerimiz yok.

Mutabakat demokrasinin olmazsa olmaz şartı değil. Bu anlayışla siyaset yapmak kime ne fayda sağlar. Baykal bunca yıllık siyasetçi. Bugüne kadar ki görüşmelerini kameralar önünde mi yaptı? Şu ifadeye bak "kapalı kapılar ardında görüşme yapamayız." Sayın Baykal, sizin kapılarınız hep açık mı duruyor.

Madem bu kadar televizyon ve kamera meraklısı odasını kameralarla donatıp 24 saat canlı yayın yapsın. Partilileri de izlesin.

Biz hiç bir konuyu milletimizden gizlemedik. Görüşmede not tutucu olabilir. Danışmanı da olabilirim. Sayın Baykal'a cevabımı buradan veriyorum. Biz bu konuyu zaten Meclis'e getiriyoruz. Orada kendileri konuşursa ben de çıkıp konuşurum. Bir çayını içerdik onuda içmeyelim. Görüşmeye kesinlikle gitmeyeceğim.

TESLİM OLAN PKK'LILAR

O tabloyu görüp umutlanmamak mümkün mü? Ne zaman anlamlı adımlar atılsa terörden nemalanan karanlık odaklar bir provokasyon hazırlığına girişiyor.

Türkiye'de iyi şeyler oluyor. Bu süreçte tek başımıza da kalsak bunun tamamlamak için mücadele edeceğiz. Anaların gözyaşı şehitlerin kanı her türlü siyasi çıkarın üzerindedir. Yeter ki millet, yeter ki Türkiye kazansın. Umarım Baykal, işi yokuşa sürmekten vazgeçer.

Sürece gölge düşürme anlayışı içinde olanlar var. Neden sürece destek vermiyorsunuz.

BU ÜLKEDE BERABERİZ AYRILIK KABUL ETMİYORUZ

Bazı medya organları bu sürecin İmralı'dan yönetildiğini iddia ediyor. Adama sorarlar. 11-12 yıldır böyle bir adım atılmadı. Bu kardeşlik projesinin gereği olarak atılmış bir adımır. Biz bu ülkede biriz ve beraberiz ayrılık kabul etmiyoruz. Dağdakilere ve Avrupa'dakilere bir an önce ülkenize dönün diyorum. Olayı siyasi şova dönüştürmek isteyenler sorumlu davranmalıdır. Sorumsuz açıklamalar sürece katkı sağlamaz. Legal bir örgütün temsilcisi illegal bir örgüt adına konuşmamalı.