Alarko Holding yatırımcısı isyan etti!

Halka arz edildikten sonra yıllar içinde 1 milyon TL’lik sermayesini, 435 milyon TL’ye çıkaran yani 435 kat büyüyen Alarko Holding iddiaya göre yatırımcılarını mağdur ediyor.

Alarko Holding yatırımcısı isyan etti!
Alarko Holding yatırımcısı isyan etti!
Kendisi kat be kat büyüyen Holding, sermaye piyasalarında şirketine yatırım yapanları bu büyümenin dışında tuttu. Şubat ayında 2020 tarihinde Bloomberg TV'ye açıklamalarda bulunan ve hisse performansından memnun olmadığını, şirketin son çeyrek karının iyi geleceğini dile getiren şirket CEO'su Ayhan Yavrucu'dan sonra hisse fiyatları 5.97 seviyesinden, 6.40 seviyelerine kadar çıkmıştı.

Ancak şirketin daha önce hiçbir KAP bildirisinde yer vermediği bir dava için son çeyrekte karından 100 milyon TL ayırması isyanın başlangıç noktası oldu. Şirket son çeyrek karını da düşük gösterdi. Covid- 19 sonrası genel kurul ve temettü konusunda holdingten bir açıklama da gelmedi. Yatırımcı güvenini kaybeden holdingin hisse fiyatları 3.4 TL seviyesine kadar indi.

YATIRIMCI İSYAN ETTİ, ŞİRKET SESSİZ KALDI!

Yatırımcılar bu süreçte genel kurul, temettü ve yıllardır yatırımlarının karşılığını alamadı. Yatırımcıların ısrarlı sorularına ise sessiz kaldı. Bu durum Alarko Holding'e olan güvenin kaybolmasına neden oldu.

Piyasaların toparlandığı, birçok şirketin eski değerlerini döndüğü bu günlerde şirket Şubat ayında ulaştığı değerin % 40 altında işlem görüyor.

Birçok şirket bu süreçte yatırımcısını merkeze alan; şeffaf yönetim anlayışıyla hareket ederken, Alarko Holding yatırımcıları yıllardan beri aynı kaderi yaşamaya devam ediyor.