Altıntaş'ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Altıntaş ilçesinde, "15 Temmuz Kalkışma Gecesi Türkiye" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

İlçe meydanında, Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu'nun öncülüğünde açılan sergide, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yaşanan önemli anların ve şehitlerin fotoğrafları yer aldı.

Arcaklıoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca kanıyla, canıyla, yüksek cesareti ve kahramanlıklarıyla, içeride ve dışarıda hiçbir düşmana fırsat vermediğini söyledi.

Hain darbe girişiminde de aynı cesaret ve kahramanlık örneği sergilendiğini belirten Arcaklıoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz 15 Temmuz’da da hainlere geçit vermeyerek hem tüm dünyaya demokrasinin nasıl savunulacağını hem de bu toprakların hiçbir güç tarafından zapt edilemeyeceğini göstermiştir. Milletimiz o gece hiçbir hain planın veya onların maşalarının karşısında boyun eğmeyeceğini, kanı ve canı uğruna büyük bir destan yazarak göstermiştir. O gecede şehadete ulaşan kahraman şehitlerimizin ruhlarını şad etmek ve kanlarını yerde bırakmamak için bizler de hem vatandaş hem de devlet adamı olarak her daim canımızla ve kanımızla her göreve hazırız. Yazılan o şanlı destanı ve yaşananları asla unutmadık ve unutturmayacağız."

İlçe protokolü ve vatandaşların ilgi gösterdiği serginin açılışında şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA