Okul Servis Sürücüleri Ve Rehber Personele Trafik Eğitimi

Malatya'da Karayolu Trafik Haftası kapsamında okul servis şoförleri ile rehber personele yönelik trafik eğitimi verildi.

Valilik koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım ve Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Özel, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Ethem Kurgan, İl Jandarma Komutanlığında görevli Trafik Tim Komutanı Astsubay Murat Dilek, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli başpolis Bekir Ferik, 200 civarında şoför ile rehber personel katıldı.

Trafik Tim Komutanı Astsubay Murat Dilek, 2019'un Yaya Öncelikli Trafik Yılı olduğunu belirterek, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganını şoförlerin benimsemesi gerektiğini kaydetti.

Görsellerle uyulması gereken trafik kurallarını anlatan Dilek, "Araçlarınızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, umutlarımızı ve yarınlarımızı taşıyorsunuz. Hata yapmak gibi bir lüksünüz yok. Çok dikkatli olmalısınız." ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda katılımcılara trafik kurallarını içeren broşür dağıtıldı.

Kaynak: AA