Ramazanda İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Gülüyor

İHH Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Behçet Atilla: 'Ramazan sonuna kadar 25 bin aileye gıda yardımı ile 1 milyon 500 bin lira para yardımı yapmayı planlıyoruz'.

İHH Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Behçet Atilla, ramazan ayı dolayısıyla hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahipleri için yapılan ayni ve nakdi yardımların sürdüğünü bildirdi.

Behçet Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl boyu yapılan yardımların özellikle ramazan ayında hız kazandığını dile getirdi.

Ramazanda hayırsever insanların daha fazla yardımda bulunmalarının kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Atilla, şöyle konuştu:

"Ramazanın ilk günleri olmasına rağmen Türk ve Suriyeli 2 bin 500 aileye gıda kolisi yardımı ile 545 bin lira nakdi yardımı yaptık. Bu ramazanın geçen yıla göre daha bereketli olacağını tahmin ediyoruz ve bekliyoruz. İnşallah ramazan sonuna kadar 25 bin aileye gıda yardımı ile 1 milyon 500 bin lira para yardımı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yaklaşık 15 bin yetim Türk çocuk ile 40 bin Suriyeli çocuğa bayramlık kıyafet yardımı yapmayı planlıyoruz. Allah'ın izniyle bayramda yetim çocuklarınızı ve ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeye çalışacağız."

- Sınır ötesi yardımlar da sürüyor

Atilla, sınır ötesi yardım çalışmalarının da devam ettiğini, Suriye'ye 2 tır gıda yardımı gönderdiklerini dile getirerek, "Arakan, Yemen ve Gazze için özel çalışmalarımız var. İnşallah Türkiye dışında yaşayan zor durumdaki Müslüman kardeşlerimize de yardım elimizi uzatmaya çalışacağız." diye konuştu.
Kaynak: AA