Marmaris'te Yapılacak Su Sporları Parkuru İhalesi

Marmaris'te su sporları parkurlarının Marmaris belediyesi tarafından ihale edilmesine bölgedeki işletmeciler tepki gösterdi.

Marmaris Deniz Turizmi ve Su Üstü Sporları Geliştirme Kooperatifi adına açıklama yapan Kenan Pelit, kooperatif olarak 2002 yılından bu yana Marmaris'te turizme katkı yapmak, yerli ve yabancı yüz binlerce insana kendi alanlarında en kaliteli hizmeti vermek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Amaçlarının ülke turizmini dünyaya karşı su sporlarında tanıtmak ve rakipleri olan diğer ülkelerle yarışı önde tamamlamak olduğunu belirten Pelit, "Biz ülkemizi, ailemizi, Marmaris'i çok seviyoruz. Tek derdimiz helal lokmamızı, alın terimizi onlarca yıl emek sarf ettiğimiz su sporları parkurlarımızın rant gruplarının eline geçmesini önlemek. Biz rantçı değil emekçiyiz. Maalesef seçim bitince bizim emeğimize ve yüreğimize saygı duyanlar artık unuttular. Hepimiz Marmaris turizminin dünyada daha iyi yere gelmesi için varız." diye konuştu.

Su sporları parkurlarının Marmaris Belediyesi tarafından ihale edilmesine tepki gösterdiklerini vurgulayan Pelit şöyle konuştu:

"Marmaris belediyesinin su sporları parkurları için yapacağı ihale hiç birimizin emeğini, alın terini ve yılların birikimi hizmetimizi göz önünde bulundurmuyor. Hatta bir çok konuda ilan edilen şartname bizim aleyhimize hükümler taşıyor. Açık ve net söylüyoruz. Yarın yapılacak olan ihale bu kooperatif emekçilerini mağdur edecektir.Bu nedenle idari yargıya dava açtık. Hukuka inanıyoruz.Adalete güveniyoruz.Marmaris Belediyesine de dilekçelerle müracaat ettik.Hala onlara da güvenmek istiyoruz."

Kaynak: AA