İzmir'de 19 Mayıs Ve Ramazan Bayramı'nda Toplu Ulaşım Ücretleri

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, toplu ulaşım araçlarında ücretin bir kuruş veya bir kontör, Ramazan Bayramı boyunca ise Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde ücretsiz, alınmaması halinde bir kuruşa ya da bir kontör olmasını onayladı.

Mayıs ayı ikinci olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı.

Toplantıda vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, törenlere katılımını kolaylaştırmak amacıyla büyükşehir belediyesine ait toplu taşıma araçlarında yalnız 19 Mayıs gününde geçerli olmak üzere uygulanacak tarifenin 1 kuruş ya da bir kontör olarak uygulanmasına ilişkin teklif mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca toplu ulaşım araçlarının Ramazan Bayramı boyunca Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde ücretsiz, alınmaması halinde ise bir kuruş ya da bir kontör yapma kararı oy birliğiyle alındı.

Soyer, meclisten oy birliğiyle geçen kararlara ilişkin, "İzmir için iki önemli karar aldık, hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Folkart Yapı'nın, kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen İzmir'deki arsayı, ihale şartnamesi sonrası imzalanan sözleşme uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) iade etmesiyle ilgili, bu alanı Büyükşehir Belediyesinin satın alması konusunda hem bütçesinin hem de kredi notunun uygun olduğunu, burada çok amaçlı bir binanın yapılabileceğini ifade etti.

Soyer, Boztepe'nin önerisine ilişkin, "Basmane Çukuruyla ilgili çalışıyoruz. Temenninizin çok yerinde olduğunu söylemek istiyorum. Çalışıyoruz, bütçesel ve fonksiyonel boyutlarını değerlendiriyoruz. Birlikte değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA