Hastanede 'Ritimli' Kutlama

İzmir'de hastanede tedavi gören anneler ve görev yapan hemşirelerin anneler ve hemşireler günü ritim grubunun verdiği bir konser ile kutlandı.

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anneler ve hemşireler günü ritim grubunun verdiği konserle kutlandı.

Hastanenin palyatif servisinde düzenlenen etkinliğe hem serviste tedavi gören hastalar hem de hastanede görev yapan hemşireler katıldı.

Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin ritim grubunun konser verdiği etkinlikte hastalar ile servis çalışanları dans etti.

Servisin sorumlu hekimi Doç. Dr. Yasemin Kılıç Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl anneler ve hemşireler gününde etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Tedavi gördükleri için bazı annelerin bu özel günü kutlayamadığını belirten Öztürk, "Annelik ve hemşirelik çok kutsal bir görev. Biz bu yılda böyle önemli bir günü aynı organizasyonda kutlamaya karar verdik. Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Kanserle Dans Derneği üyeleri de bizi yalnız bırakmadı. Hastalarımıza ve hemşirelerimize moral veren bir etkinlik oldu." diye konuştu.

Serviste tedavi gören 70 yaşındaki Çetin Sonuç da etkinliğin düzenleneceği öğrendiğinde çok mutlu olduğunu, hasta ve hasta yakınlarının belli bir sürede olsa hastalıklarını unuttuğunu söyledi.

Şakir Ural da uzun süreden bu yana hastanede tedavi gördüğünü etkinlik sayesinde hem annelerin hem de hemşirelerin çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA