Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Valiliği iş birliğinde Türk Halk Oyunları Topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan "Bir Nefestir Anadolu" gösterisi seyirciyle buluştu.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve farklı yörelerin halk oyunlarının sunulduğu gösteri ilgiyle izlendi.

Programda başta İzmir, Tekirdağ ve Trabzon yöreleri olmak üzere Türkiye'nin dört bir köşesine ait oyunların yanı sıra, semazen, aşuk ile maşuk, ritm ve tef dansı gösterileri de izleyicilerden alkış aldı.

Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz'ın günün anısına katılımcılara teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

- Sağlıklı beslenme ve obezite anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" konferansı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğr. üyesi Çiğdem Bozkır "Küresel Boyutta Obezite" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Aysel Şahin Kaya ise "Sağlıklı Beslenme Önerileri" konulu sunum gerçekleştirdi.

Sağlıklı beslenmenin ve fiziksel aktivitelerinin öneminin de anlatıldığı konferans soru cevap, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA