Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, sevgi evleri ve okul destek programında yer alan çocuklarla vali konağı bahçesinde düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki "Bir Dünya Kur" programı kapsamında"Biriz, Bütünüz, Güçlüyüz” sloganı ile vali konağı bahçesinde etkinlik düzenlendiği belirtildi.

ETSO Kadın Girişimciler üyeleri, Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri ve sevgi evlerinde yaşayan 180 çocuğun kahvaltı etkinliğine katıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Etkinlikte Edirne Kırsalın Doğal Pazarı ve Kadın Girişimciler Projesinde yer alan kadınlar tarafından çocuklara el emeği yöresel kahvaltı ikramı yapıldı. Çocuklar için hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi. Devlet koruması altında bulunan çocuklara vali konağında verilen kahvaltı, oyunlar ve çeşitli etkinlikle sürdü."

- Hastane personeline yangın eğitimi

Uzunköprü İtfaiyesi tarafından Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde yangın eğitimi verildi.

İtfaiye ekiplerince, hastane personellerine tüp ve akaryakıt yangınlarında davranış şekilleri hakkında bilgi verildi.

Eğitimde, yangının çıkış sebepleri, olası yangın olaylarına karşı alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı anlatıldı.

Teorik eğitimin ardından hastane bahçesinde tatbikat yapıldı. Hastane personelleri, yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti.

Tatbikatta yangın sırasında hastalar ve personelin binadan tahliye yöntemleri de canlandırıldı.

Kaynak: AA