Adana'daki Misafir Öğrenciler Ülkelerini Tanıtacak

Adana'da yüksek öğretim gören yabancı misafir öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Buluşmaları etkinliğiyle ülkelerini tanıtacak.

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği İbrahim Tokgöz, yazılı açıklamasında, Adana'daki üniversitelerde 100 ülkeden yaklaşık 2 bin misafir öğrencinin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gördüğünü belirtti.

Bu öğrencilere yabancı gözüyle değil, misafir gözüyle baktıklarını, çeşitli proje ve faaliyetleriyle onların eğitim, barınma ve entegrasyon ihtiyaçları hususunda destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Tokgöz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de öğrenim gören misafir öğrencilerin kendi kültürlerini bulundukları ilin halkıyla tanıtmaları, yerli halkta misafir öğrencilerle ilgili olumlu bir farkındalık oluşturmaları amacıyla Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının 12'ncisi bu yıl 51 ülke 91 şehirde gerçekleşiyor. 'Doğudan batıya, adil bir dünyaya' temasıyla düzenlenecek öğrenci buluşmalarının Adana etabı 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Oteli salonu ve bahçesinde gerçekleşecek. Programda 55 ülkenin standlarının ziyarete açılması, sahne programlarında öğrencilerin yöresel oyun gibi etkinlikler, Özbek pilavı ikramı gibi birçok etkinlik yer alacak."

Kaynak: AA