Edirne'de 'Askıda Okul Kıyafeti' Kampanyası Başlatıldı

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş: 'Fırıncıların daha önce yaptığı 'Askıda Ekmek' kampanyasından hareketle, giysi temin edilmesini sağlamaya çalıştık' 'Edirne'de çocuk sevgisinin yanında hemşehrilik bilinciyle hareket edelim. Çocukların okula mutlu bir şekilde gitmesine destek olalım diyoruz. Bu bir bağış kampanyası değildir. Bu bir dayanışma kampanyasıdır'

Edirne'de 'Askıda Okul Kıyafeti' Kampanyası Başlatıldı
Edirne'de maddi imkanları kısıtlı öğrencilerin okul kıyafetlerini temin etmek amacıyla "Askıda Okul Kıyafeti" kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında kentte okul kıyafetleri satan bir mağazayla iş birliği yapan Edirne Çocuk Hakları Derneği, ilk etapta 50 çocuğun kıyafet ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın bağış kampanyası değil dayanışma kampanyası olduğunu söyledi.

Fırıncıların "Askıda Ekmek" kampanyasından esinlenerek, maddi durumu yetersiz öğrencilere okul kıyafeti almak amacıyla çalışma başlattıklarını ifade eden Çavuş, "Çocukların eğitim hakkı da en temel haklarından biri. Biz de kentimizde okul kıyafetleri satan bir mağazayla bir kampanya geliştirdik. Onlara destekleri için öncelikle teşekkür ediyorum. Ekonomik zorluklardan dolayı bazı velilerin çocuklarına okul kıyafeti alamadığını biliyoruz. Biz birkaç tane olayda çocukların okul kıyafetleri temin edilemediği için ağladıklarını gördük." diye konuştu.

Çavuş, amaçlarının çocukların okula mutlu başlamalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Nakit bağışları kabul etmediklerinin altını çizen Çavuş, şöyle devam etti:

"Dernek ve mağaza olarak kesinlikle parasal bağış toplamıyoruz. Bunun altını çizmek istiyorum. Çocuklara kıyafet yardımı yapmak isteyen kişiler, burada uygun fiyatlara indirilen kıyafetleri satın alıyorlar. Aldıklarına dair fişleri de alıp buradan ayrılıyorlar. Gerçekten kıyafet ihtiyacı olan ve okula devam sorunu olmayan çocuklarımız mağazaya gelerek kıyafetleri deneyecekler. Kendilerine uygun olan ve okulları tarafından belirlenen kıyafetlerini alıp mağazadan ayrılacaklar. "

Çavuş, çocukların okula mutlu şekilde gitmesini isteyen vatandaşlara seslenerek, "Edirne'de çocuk sevgisinin yanında hemşehrilik bilinciyle hareket edelim. Çocukların okula mutlu bir şekilde gitmesine destek olalım diyoruz. Bu bir bağış kampanyası değildir. Bu bir dayanışma kampanyasıdır. Şimdilik 50 kişi belirledik. Yardım seven, dayanışmayı seven insanlar daha fazla yardımda bulunurlarsa biz ayakkabılarını ve kırtasiye giderlerini de karşılanması için bir kampanya yapabiliriz. Destek miktarına göre kampanyamız revize edilebilir. Kırtasiye ve ayakkabı konusunda da bizim kampanyamıza katılmak isteyen mağazalar varsa onlarla da bu kampanyayı genişletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mağaza sorumlusu Dilek Özcan Beşdallı da ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek isteyen herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

Kaynak: AA