Artuklu Belediyesinden Sokak Sağlıklaştırması

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Artuklu Belediyesince, kültürel peyzaj ve aydınlatma sistemi ile yeniden ihya edilen Zinciriye Sokak, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi sokağın mimarisini bozmadan gerçekleştirilen kültürel peyzaj çalışmasının ardından sokaktan geçenler, anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, yaptığı açıklamada, belediye olarak tarihe sahip çıkmayı ve tarihi değerleri korumayı görev edindiklerini söyledi.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Yapımı en az Mardin tarihi kadar eski olan sokakların gerek geleneksel, gerekse de modern mimariyle ele alınabilmesi ile ilgili uzun zamandan beri teknik ekipler ve personellerce sürdürülen çalışmalar var. Bu çalışmaların arasında Zinciriye Sokağımız bulunuyordu. Tarihi şehrimizin, tarihi mekanlarından biri olan Zinciriye Medresesi'ne ulaşımı sağlayan Zinciriye Sokak, toplamda 350 metrekarelik alandan oluşup, dik merdivenleriyle şehrimizin güzelliğine ayrı bir güzellik katan yerler arasındaydı."

Ekiplerin özgün dokuya zarar vermeden ve sokakların mimari üslubunu da bozmadan kültürel peyzaj ve aydınlatma sistemleriyle güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sokak sağlıklaştırması çalışmasının tamamlanmasıyla Zinciriye Sokak adeta yeniden ihya edildi. Sokağımıza kazandırılan güzel görselliğin ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağladığına memnuniyetle şahit oluyoruz. Yolu tarihi şehrimizden geçen hemen her misafirimiz, mutlaka bu sokağımızın önünde anı ölümsüzleştirmek için kartpostallık manzara önünde fotoğraf çekiyor."

Kaynak: AA