Kaymakam Demirayak, Sanayi Üreticileriyle Buluştu

Hayrabolu Kaymakam Vekili İsmail Altan Demirayak, Küçük Sanayi Sitesi'nde zirai alet imalatı yapan üreticilerle bir araya geldi.

Hayrabolu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, zirai alet imalatı yapan üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak için müşterek bir üretim işletmesi kurulacak.

Hayrabolu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Demirayak, ilçede zirai alet imalatı yapan üreticilerin maliyetlerini azaltmak için üretim işletmesinin kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'ten hibe desteği alacağını aktaran Demirayak, şunları kaydetti:

"Zirai alet imalatı üreticilerinin işbirliği ve ortaklık imkanlarını değerlendirmek, ortak bir irade ortaya koymaları halinde oluşturacakları ortak iştirakleri desteklemek, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'ten alınacak hibe ve destek imkanları konusunda zirai alet imalatı yapan üreticileri teşvik etmelerini sağlamak ve 35 zirai alet imalatı yapan üreticinin önemli bir çoğunluğunun katımıyla kooperatif kurulması, kooperatif tarafından bir arsa temin edilmesi halinde, kumlama, boyama, kaplama, lazer kesim, büküm, döküm ve plastik aksam maliyetlerini en aza indirecek müşterek bir üretim işletmesi kurulması için çalışma başlatıldı."

Kaynak: AA