Iğdırlı 'Genç Çiftçilere' Hibe Destek Sağlandı

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan Iğdırlı 10 genç çiftçiye 340 küçükbaş hibe hayvan desteği sağlandı.

Iğdır'da hayvancılık konusunda hazırladıkları Genç Çiftçi projeleri kabul olan 4'ü kadın 10 çiftçi için temin edilen 340 küçükbaş hayvan, teslim edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, hayvanların tesliminde gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır'da Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilk günden bu yana 171 çiftçinin projesinin kabul edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün de proje dahilinde 10 çiftçimize mor karaman ırkı olan koyunlardan 32 dişi, 2 erkek küçükbaş hayvanı teslim ediyoruz. Bundan sonra da dönemler halinde hak sahiplerinin hayvanları tedarik edildiğinde teslimatları yapılacaktır. Bu manada bakanlığımızın bu projesi ilimizdeki hayvancılığın önünü de önemli ölçüde açacaktır."

Hibe destekten faydalanan çiftçilerden Mehmet Korkmaz, "Bugün bize alınan 34 küçükbaş hayvanı almak için geldik. Hayvanlar genç ve iyi gözüküyor, çok mutluyum, biz de bu proje sayesinde hayvan sahibi olduk." dedi.

Kaynak: AA