Afganistan Devlet Başkanı, Gazne'yi Kurtaranları Tebrik Etti

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai, Taliban’ın Gazne şehrine yaptığı saldırıyı geri püskürten silahlı kuvvetleri tebrik etti.

Taliban’ın 5 gün boyunca muhasara altında tuttuğu Gazne şehrinde, Afgan Silahlı Kuvvetleri zafer ilan etmiş, yüzlerce Taliban militanı öldürülmüştü. Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi. Hayatını kaybeden 150 askeri ve 95 sivili hatırlatan Devlet Başkanı Ahmedzai, “Kayıpları olan herkese yardım etmek için buradayım ve şehri tekrar inşa etmeye kararlıyım. Gazne’yi korumak için her şeyi yapacağız” dedi.

Askerlerin cesurca savaştığını hatırlatan Ahmedzai, hükumetin barış getirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Saldırılarla birlikte Batı tarafından desteklenen ve eğitilen Afgan Ordusunun geniş çaptaki militan saldırılarında aciz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Binlerce Taliban militanı askeri kontrol noktalarını yok ettikten sonra, düzinelerce Afgan güvenlik gücünü öldürmüş, iletişim ve ulaşım yollarını kestikten sonra Gazne’ye saldırmıştı. Saldırganlar şehirdeki devlet dairelerine ve polis merkezlerini ele geçirince polisler geri çekilmişti. Ardından isyancılar şehrin etrafını sarmış, dükkanlara zarar verip, halkın onlara yemek pişirmesi için zorlamıştı. Afgan Ordusunun şehri kurtarmak için geldiğinde de Taliban sivilleri canlı kalkan olarak kullanmıştı.
Kaynak: İHA