Şehit Polis Sekin'in Babası Giresunlu Öğrencilerle Buluştu

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kaybetmesini önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, Görele Belediyesi Yaz Okulu öğrencilerinin Mehmetçik Vakfı yararına düzenledikleri kermes ve resim sergisine katıldı.

Sekin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, oğlu Fethi Sekin'in korkmadan teröristlerin üzerine atıldığını belirterek, "Fethi korkmadı. Korku nedir bilmezdi zaten. Vatan için devlet için bayrak için sizler için atıldı teröristlerin üstüne. Geri dönmemecesine son mermiye kadar çarpıştı." dedi.

Öğrencilerin yaptığı ürünleri ve eserleri sergileyeceklerini duyunca rahatsızlığına rağmen Elazığ'dan kalkıp geldiğini ifade eden Sekin, şunları söyledi:

"Bir yerde çocuk varsa sevgi vardır, kardeşlik vardır, neşe vardır. Bir yerde çocuklara değer veriliyorsa orada hayat vardır, umut vardır, gelecek vardır. Bu çocuklar, şehit yakınları ve Mehmetçikler için fedakarlıkta bulunabilen yiğit çocuklarsa orada cennet vardır. Cennet varsa kim korkar ölümden."

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, şehit babası Sekin'e kendilerini kırmayıp ilçeye geldiği için teşekkür etti.

Şehit polis memuru Fethi Sekin için Allah'tan rahmet dileyen Erener, "Bu ülke var oldukça kahramanları da tükenmeyecektir. Onlara çok şeyler borçluyuz. Başımız sağ olsun." dedi.

Erener, Mehmet Zeki Sekin'e ay yıldızlı tablo hediye etti.

Kaynak: AA