Adana'dan Gelen Çift, Muş'ta Bal Üretiyor

Adana'dan Muş'a gelerek arıcılık yapan 8 yıllık evli çift, Şenyayla bölgesinde bal üretiyor.

Her yıl İlkbahar aylarında Şenyayla bölgesine geldiklerini belirten 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Songül Bürsas, eşiyle dağlarda gezgin arıcılık yaptıklarını söyledi.

Hayatlarının büyük bölümünü yaylaları dolaşarak geçirdiklerini, her zorluğu eşiyle göğüslediklerini anlatan Songül Bürsas, sezon sonunda elde ettikleri balı satarak geçindiklerini belirtti.

Eşinin 10 yaşından bu yana arıcılık yaptığını kaydeden Bürsas, "Eşimle evlendikten sonra arıcılık yapmaya başladım. Arıcılık çok zevkli bir iş. Gezici arıcılık yaptığımız için yılın 12 ayını dağlarda, çadırda geçiriyoruz. Günümün 10 saatini kovanların içinde geçiriyorum. Sabah erken saatlerde kalkıp kahvaltı yaptıktan sonra hemen arılarımızın içine gireriz. Kovanlarımızı tek tek kontrol ederiz. Geçen yıl 400 kovanımız vardı. Bal para etmeyince bu sayıyı 200'e düşürdük. Bu yıl şekersiz bal üretmeye başladık çünkü şekersiz bal isteyen müşterilerimiz var." diye konuştu.

Arıcılığın ilk zamanlarda zor geldiğini dile getiren Bürsas, sürekli dağda olduğu için ailesini, evini çok özlediğini kaydetti.

20 yıldan bu yana arıcılık yaptığını ifade eden Galip Bürsas da "Eşimle 2010'da evlendim. Eşim daha önce arıcılık mesleğini bilmediği için ilk başlarda biraz zorlandık ama şu anda ben bütün işi ona teslim ettim. Kendisi bakım ve üretim yapıyor. Eşim en büyük destekçimdir, eşimin desteği olmasa bu iş olmaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA