Trabzon'da 'Fidanınla Büyü Bebek' Projesi

Trabzon'da, "Fidanınla Büyü Bebek" projesi kapsamında, yeni doğan her bebek için fidan dikiliyor.

Ortahisar Belediyesi tarafından fidan dikimini yaygınlaştırmak amacıyla bir süre önce başlatılan "Bir Fidan Bir İnsan" kampanyasının ardından, "Fidanınla Büyü Bebek" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında kentteki hastanelerde dünyaya gelen bebekler için çam fidanı hediye edildi.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz ile Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen, hastanenin bahçesine bebekler adına fidan dikti.

- "Bebeklerle birlikte fidanlarımız da büyüyecek"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin kurulduğu günden bugüne kadar 32 bin 641 fidan ve ağaç türü ile 341 bin 686 çiçek dikildiğini belirtti.

"Fidanınla Büyü Bebek" projesi sayesinde bebeklerin fidanlarla birlikte büyüyeceğini aktaran Genç, ilerde projeyi daha yaygınlaştıracaklarını vurguladı.

Ortahisar'ı yeşillendirmeye çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda bilinç oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Gerek öğrencilerimizle gerekse vatandaşlarımızla bugüne kadar çok sayıda fidanı toprakla buluşturduk. Bu projemiz de 'Bir Fidan Bir İnsan' kampanyamızın devamı niteliğinde. Fidan hediye ettiğimiz ailelerin bebekleri ile birlikte fidanlarımız da büyüyecek. Bebekler ilerleyen yıllarda yetişkin bireyler olarak bu fidanların kendileri için dikildiğini bilecekler ve çok hoş bir hatıra olacak diye düşünüyorum."

Kaynak: AA