İP'ten ayrılan kimle beraber olacak?

Gazeteci Mahmut Övür, İYİ Parti'den 10 kadar milletvekilinin ayrılarak bağımsız olarak yollarına devem edeceğini yazdı.

İP'ten ayrılan kimle beraber olacak?
İP'ten ayrılan kimle beraber olacak?
24 Haziran seçimlerinden sonra Genel Başkan Meral Akşener'in istifasıyla İYİ Parti dağılma sürecine girdi.

Bazı milletvekillerinin AK Parti'ye geçeceği konuşulurken, bazılarının ise bağımsız olarak yollarına devam edeceği iddia edildi.

İKİ İSİM ÖN PLANDA

Gazeteci Mahmut Övür ise başka bir iddia ortaya atarak, İYİ Parti'den ayrılanların CHP'den dışlanan İlhan Kesici ya da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal önderliğinde Meclis'te yeni grup kurucaklarını yazdı.

Övür, iddiasını köşesinde şöyle dile getirdi;

En umutsuz olanları ise eski merkez sağ siyasi aktörler. Sayılarının 10 civarında olduğu söyleniyor. Bunların bir kısmı belki de AK Parti'ye geçecek. Ama şu ilginç ihtimalden de söz ediliyor; Meclis'te bağımsız bir grup olarak varlıklarını sürdürmek.

Bu noktada onlarla buluşma ihtimali olan iki sürpriz isim daha var; Birincisi, Başkan Erdoğan'ı kutladığı ve görüştüğü için topa tutulan CHP Milletvekili İlhan Kesici'nin daha fazla dayanamayacağı ve partisinden istifa ederek bağımsız kalacağı söyleniyor.

İkinci isim ise Millet İttifakı listesinden milletvekili seçildikten sonra istifa edep bağımsız kalan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal... Bu ikili bir araya gelir, İP'ten ayrılması muhtemel eski merkez sağcılar da onlara katılırsa ilginç bir meclis tablosuyla karşılaşabiliriz.

Yazının tamamı için tıklayınız