Trabzon'da Silah Ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu

Sürmene ilçesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 6 adrese düzenlenen operasyonda, iki kişi tutuklandı bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 6 adrese düzenlenen operasyonda, iki kişi tutuklandı, bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Sürmene ilçesinde "silah ve mühimmat kaçakçılığı" suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik iki aylık süre ile istihbari ve teknik çalışmalar yapıldı.

Çalışmalar sonucunda da internet üzerinden açık artırma yöntemi ile tabanca satışı yapan 3 örgüt üyesinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla ilçedeki 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 5 ruhsatsız tabanca, 5 tabanca şarjörü, 3 ruhsatsız av tüfeği, 45 tabanca fişeği, 27 av tüfeği mühimmatı, birer kılıç ve fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden ikisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, biri hakkında ise engelli olması nedeniyle denetimli serbestlik uygulandı.
Kaynak: AA